L'ETSAV, a Sant Cugat, acull el Fons Digital J. A. Coderch

Es tracta d'una eina per a la recerca i la docència sobre l'arquitecte català que conté més de 9.000 documents

La biblioteca de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), ubicada a Sant Cugat del Vallès, acull des d'aquest mes de maig el Fons Digital J. A. Coderch, que conté l'obra de l'arquitecte català Josep Antoni Coderch de Sentmenat.

Es tracta d'una plataforma digital, concebuda com a eina de recerca i de docència, consultable des de la biblioteca, i que substitueix l'antic Arxiu Coderch en paper, catalogat recentment per la mateixa Escola.

La digitalització de l'Arxiu Coderch ha estat possible arran del conveni de col·laboració subscrit entre la família Coderch i l'ETSAV de la UPC, per posar a l'abast de la comunitat investigadora i científica la col·lecció de documents de treball de Josep Antoni Coderch (1913-1984), un dels arquitectes catalans més importants del segle XX, membre fundador del Grup R i guardonat amb diversos premis FAD.

La iniciativa respon a un doble objectiu: d'una banda, fomentar l'estudi, l'anàlisi i la recerca de l'obra arquitectònica de Coderch, i de l'altra, conservar i preservar-ne el llegat. Tractat i digitalitzat per part de l'ETSAV, el fons supera els 9.800 documents, classificats en més de 875 carpetes, entre plànols, croquis, documentació tècnica i d'obra, factures, rebuts i fotografies, així com correspondència personal i la referida a cada projecte, corresponents al període 1941- 1978.

El nombre d'obres i projectes disponibles per a la consulta digital és de 126, indexats segons el criteri original de numeració de projectes del despatx de J. A. Coderch. Altres expedients de menor entitat no han estat digitalitzats, si bé se'n té constància en la relació d'obres i projectes.

El Fons Digital J.A. Coderch es pot consultar de manera íntegra durant l'horari d'obertura de la biblioteca de l'ETSAV, i fer còpies en paper, prèvia sol·licitud. A través d'Internet es pot consultar, únicament, l'inventari i l'índex públic del fons.

 
Comentaris

Destaquem