L’exposició ‘La corda transfigurada’ de Dolors Oromí oberta al públic a la Casa Aymat

Una de les peculiaritats de la mostra és que les obres es podran “tocar i fins i tot olorar”

L’exposició ‘La corda transfigurada’ de l’artista de 87 anys Dolors Oromí, deixeble a l’Escola d’Arts i Oficis de Llotja, s'ha inaugurat aquest dimarts, 8 de març, a la Casa Aymat. L’acte ha estat organitzat per l’Ajuntament i l’Associació Dones de l’Art (ADA) i es podrà veure fins al 24 d’abril. Amb aquesta inauguració, el Museu del Tapís Contemporani s’ha sumat a la celebració dels actes del Dia de la Dona Treballadora.

“Em va sorprendre per la seva modernitat absoluta”, ha explicat l’alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, en el seu discurs d’inauguració. També ha assegurat que l’obra d’Oromí li sembla “captivadora”. “Tenim moltes dones de talent i necessitem tenir-les de referent, com ho és la Dolors, així que volem visibilitzar les dones treballadores en aquest dia tan especial”, ha acabat dient.

Conesa, amb motiu del Dia de la Dona Treballadora, ha afirmat que avui dia ja “s’ha incorporat la dona en el sector del treball amb total normalitat”. Ha afegit que la dona és “treballadora i talentosa en molts espais socials, artístics i qualsevol de la vida quotidiana”.

La presidenta de l’ADA, Mercè Sànchez de Beascoa, no s’ha volgut perdre l’acte i ha definit Dolors Oromí com una dona “amb una vitalitat, fortalesa i claredat mental digna d’una dona treballadora”. També ha afegit que el tapís contemporani, dintre del món de l’art, està “oblidat, però no s’ha de deixar de banda perquè la seva creativitat està a l’altura de qualsevol altra disciplina artística”. Ha acabat la seva intervenció invitant tothom a donar-se una volta per l’exposició acompanyada per l’artista. Oromí ha afegit que les obres es poden “tocar i fins i tot olorar”.

Una volta per les obres

L’exposició mostra una síntesi de tota l’obra de l’artista, i escollir les obres més importants ha estat, segons la comissària de l’exposició, “una tasca molt difícil, gairebé il·lusòria”. Les 30 obres constitueixen una bona representació dels 40 anys de dedicació d’Oromí, anys durant les quals ha passat per diferents etapes en què va treballar amb llana, corda, jute o pita, materials més durs.

Dolors Oromí va fer una donació al Museu del Tapís Contemporani l’any 2014 de les obres ‘Somriure’, Maternitat I, Marinada i Euqueri, les últimes tres són a l’exposició.

 
Comentaris

Destaquem