L'il·lustrador santcugatenc Jordi Magrià exposarà 'El procés a punta de Bic' a Sant Cugat

Magrià es caracteritza pels seus retrats amb boli de personatges rellevants i, sobretot, de polítics i referents de la societat civil que han impulsat el moviment cap a la independència

L'il·lustrador santcugatenc Jordi Magrià exposarà la seva obra 'El procés a punta de Bic' a Sant Cugat. Com el seu nom indica, l'exposició es basa en retrats dels diferents presos polítics, exiliats i personatges de la societat civil que s'han involucrat en el procés independentista, fets amb boli Bic. Magrià està exposant aquesta obra en diferents municipis de Catalunya durant aquests mesos i, del 12 al 20 de setembre ho farà al municipi, gràcies a la insistència de la secció local d'Òmnium Cultural, que ha organitzat l'exposició.

A més, 'El procés a punta de Bic' es podrà seguir d'una manera peculiar, ja que es farà al carrer. Tot i que l'Ajuntament encara no ha pogut confirmar en quines, l'exposició podrà veure's cada dia en una plaça diferent del municipi: "És una forma original d'exposar i pot ser positiu perquè segurament ho veurà més gent, però per altra banda haurem de vigilar que no ens facin cap bretolada", ha assenyalat l'il·lustrador al TOT Sant Cugat. De fet, l'Ajuntament no col·locarà vigilància per evitar ensurts i hauran de ser els mateixos organitzadors de l'exposició qui s'encarreguin de fer-ho. De totes maneres, per Magrià és un orgull exposar al seu municipi: "Em fa molta il·lusió poder ensenyar els meus retrats a casa meva", ha assenyalat.

Segons ha pogut saber el TOT Sant Cugat, les obres de l'exposició es podran visitar durant les tardes, entre setmana, a les places que toqui cada dia. La idea de l'artista i d'Òmnium, però, és que durant el cap de setmana, l'exposició pugui visitar-se tot el dia a la plaça d'Octavià. A banda d'ensenyar la seva obre, Magrià aprofitarà també per recaptar fons per a l'associació Prou Repressió Política, que vetlla pels interessos de diferents persones, sense un partit polític al darrere, que també estan sent investigades i amb processos judicials oberts referents a la causa independentista.

Fa uns mesos, el TOT Sant Cugat va poder parlar exhaustivament amb Jordi Magrià, i va fer un perfil de l'artista santcugatenc.

Més info: Jordi Magrià: el bolígraf de la República

 
Comentaris

Destaquem