L'obra de Grau-Garriga s'exposa a Madrid

La galeria Michel Soskine Inc. acull la mostra 'Formas tejidas' des del 6 de maig

Michel Soskine Inc. acull en la seva galeria de Madrid una selecció de tapissos de Josep Grau-Garriga. Una exposició que porta per títol Formas tejidas i que s'inaugura el dimecres, 6 de maig, a les 20 hores. La mostra es podrà visitar fins al 18 de juliol.

Com es recorda en la presentació de l'exposició, Grau-Garriga és el màxim impulsor de l'Escola Catalana del Tapís, i està considerat l'exponent més clar de la renovació del tapís contemporani d'Espanya.

Ha estat reconegut mundialment com un dels quatre artistes més rellevants de l'art tèxtil, al costat de Jagoda Buic, Sheila Hicks i Magdalena Abakanowicz.



Inspirant-se de jove per l'artista francès Jean Lurçat, amb qui va col·laborar, Grau-Garriga va abandonar el pla bidimensional, allunyant-se de la tapisseria clàssica, i abraça un fenomen creatiu completament nou, que en la dècada dels anys 60 va revolucionar el tèxtil com a obra d'art.

Grau-Garriga va explorar les possibilitats de la textura i el volum, aconseguint un efecte escultòric extraordinari en els seus tapissos, experimentant amb l'espai tridimensional i la monumentalitat.

 
Comentaris

Destaquem