'L'Oliwier H.', la proposta literària de Gemma Artasu

La nova novel·la de la santcugatenca segueix el fil de 'Mariona Cohen', el seu treball anterior

L'Oliwier H. és la nova proposta editorial de Gemma Artasu. Publicat a finals del 2016 per Onix, L'Oliwier H. ressegueix el fil del que va quedar inacabat a Mariona Cohen, algunes qüestions que havien romàs allà aparentment sense resoldre s'aclariran ara per al lector, i d'altres que semblaven ben tancades desplegaran en aquest text la seva ració de pressentit infortuni.

L'Oliwier H., sense ser una novel·la policíaca, és un bon exemple de l'anomenat "domestic noir", subgènere literari de l'exitosa novel·la negra que té cada cop més adeptes, i que ha empès l'escriptora a aprofundir sobre aquella mirada policial que els tres protagonistes dipositen sobre totes les coses fins i tot quan no estan de servei.

Gemma Artasu Peris (Barcelona, 1961), és llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona, traductora i escriptora. Ha publicat la narració Una barreja d'ambre negre, safrà i or, finalista del premi Relatos de Mujeres Viajeras, inclosa a Relatos de Mujeres Viajeras (1994), una antologia de literatura de viatges, Viatgers, pelegrins i aventurers (2000), una antologia de textos arabigomusulmans, Profetes, califes i princeses (2004), el volum Egipturas (2007), premi Qwerty 2008 al millor llibre d'art en edició limitada, els assaigs Llena, pues, de palabras mi locura (Literatura y psiquiatría) (2009), La señora de Winter soy yo (Sexo y mentira en la literatura y el cine) (2012), i la novel·la Mariona Cohen (2014).

Més informació
 
Comentaris

Destaquem