La 1a Nit del Terror serà "una festa mortal"

Cinema, taules rodones, zombies i música centraran les activitats de la 1a Nit del terror que se celebra el divendres de Festa Major, dia 27 de juny, al voltant del Teatre-Auditori de Sant Cugat

La presentació de la Nit del Terror s'ha fet al Cafè Auditori. FOTO: Artur Ribera La presentació de la Nit del Terror s'ha fet al Cafè Auditori. FOTO: Artur Ribera
Sant Cugat celebra aquesta Festa Major la primera edició de la Nit del Terror i de la Zercavila Zombie. De la mà del prestigiós cineasta santcugatenc Marc Carreté i del Periodista i escriptor Joan Ramon Armadàs, la festa se celebrarà el divendres 27 de juny a partir de les 19 hores al vestíbul del Teatre-Auditori.

Una Nit del Terror que s'ha presentat oficialment aquest dimecres, 18 de juny, al mateix vestíbul, amb una mostra del que es viurà el dia 27. Carreté ha definit la 1a Nit del Terror com "un tast del que ens agrada pensar que serà el festival de cinema de terror de Sant Cugat", pensada per a que "la gent s'ho pugui passar bé, fer l'animal amb mesura i gaudir de la Festa Major d'una altra manera".



La programació
Marc Carreté ha estat l'encarregat de presentar la programació "terrorífica" de la jornada vinculada al món del cinema. "Durant la tarda hi haurà un passi de curtmetratges de cinema de terror en català, per mostrar el talent de casa". D'aquesta manera, a partir de les 20 hores es projectaran els curts Castidermia, Timothy i Elefante, amb masterclass dels tres directors, Carreté, Marc Martínez i Pablo Larcuen, respectivament.

Carreté també ha explicat la primera Zercavila Zombie de Sant Cugat. "Monica Murguia, responsable d'efectes especials de maquillatge d'Asmodexia, al costat de dos professionals més del sector, estaran maquillant durant la tarda aquí al vestíbul a tots aquells que vulguin participar de la Zercavila". Un maquillatge que, com ha explicat Armadàs, serà gratuït per a tothom, a més de que "tots els participants de la Zercavila tindran una cervesa gratis gentilesa d'Estrella Damm, patrocinador de la jornada".

Joan Ramon Armadàs s'ha encarregat d'explicar la resta d'activitats que configuren el cartell. A les 19 hores hi haurà una taula rodona sobre el cinema fantàstic asiàtic i la seva influència actual. I és que un dels aspectes que s'ha considerat a l'hora de fer la proposta ha estat fer una proposta "emergent i popular". En aquest sentit ha apuntat que "el cinema asiàtic està emergent fent-se lloc entre el públic, però també entre la crítica, i està bé parlar-ne per entendre aquesta nova sensibilitat".

Pel que fa a la vessant popular de la proposta, Armadàs ha explicat la Festa Star Wars que començarà a les 21.30 hores. "És la saga de ciència ficció per excel·lència, i comptarem amb personatges disfressats professionals, photocall, i sopar galàctic (opcional), a més d'un expert en el tema que ens explicarà, coincidint amb l'inici del rodatge del setà capítol de la saga, i el canvi de mans cap a Disney, cap on va aquesta saga", ha explicat.

Tot seguit hi haurà el passi dels curts Brutal Relax i First Jesús, amb presència del director David Muñoz i l'actor Marc Velasco (a partir de les 23.30 hores), "amb un final de festa en la que actors professionals ens faran passar una mica de por", ha apuntat Armadàs. "Serà una festa mortal!", ha afegit, que continuarà amb una Manifestació Zombie a les 00.30 hores i l'inici de la Zercavila Zombie a la una de la matinada. Un Zercavila que recorrerà la zona de la rambla del Celler al voltant del Mercat de Torreblanca, arribant fins la DesPlaça Jove, per finalitzar un altre cop al vestíbul del Teatre-Auditori on, a partir de les 2 hores hi haurà la (Un)Dead party, amb música de pel·lícules i Dj.

Les claus de la proposta
Per Joan Ramon Armadàs, "Sant Cugat té molta població jove, nens que estan creixent i es converteixen en adolescents que volen activitats trencadores; nosaltres els hi fem una proposta cultural potent, divertida i, a més, gratis". Marc Carreté ha afegit que "el repte d'aquesta primera edició és veure quin poder de convocatòria tenim, per saber com fer front a les futures edicions de la Nit del Terror".

Xavier Escura, regidor de Cultura, ha assegurat que "hi ha una franja d'edat al municipi que de segur faran que sigui un èxit", i de la proposta n'ha remarcat que "és una activitat que pot semblar molt friki, però hi ha una feina molt professional al darrera". "Aquest pot ser un primer pas per arribar a tenir un festival de cinema que li pugui fer una certa competència a Sitges", ha apuntat, tot remarcant que "si fins ara déiem que a Sant Cugat ho teníem casi tot, ara sí que podem dir que, amb la Nit del Terror, ja ho tenim tot".

Durant la presentació, Monica Murguia, responsable d'efectes especials de maquillatge d'Asmodexia, el primer llrgmetratge de Marc Carreté, ha maquillat Xavier Armadàs, com a mostra del que pot arribar a ser la Nit del Terror. Igualment, s'han presentat els cartelles de la Nit del Terror i el de la Zercavila Zombie, dissenyats per Sergi Felip, dissenyador del Diari de Sant Cugat.

Connecta’t a la Festa

El programa de Festa Major fa el salt el món digital i estrena l’APP ‘FM Sant Cugat’ que es podrà trobar disponible, de manera gratuïta, setmanes abans de la festa a Apple Store i Google Play per dispositius Android, Iphone, Ipads i tauletes. L’APP permetrà als ciutadans i ciutadanes tenir la programació en tot moment a la butxaca, disposant d'avisos.

Podràs seguir l'actualitat de la festa a través de l'etiqueta #FMSantCugat, el perfil @FMSantCugat, al facebook i a Instagram (@FMSantCugat). A més a més que el TOT seguirà moment a moment els actes més destacats a través de les seves xarxes socials: Twitter @totsantcugat i al facebook. Una setmana abans que comenci la festa, el divendres 20 de juny, el TOT Sant Cugat publicarà el programa sencer de Festa Major amb entrevistes als seus protagonistes i algun reportatge d'interès. També el podràs trobar al web a la secció TOTFESTAMAJOR.CAT on ara ja pots trobar les últimes notícies.

 
Comentaris

Destaquem