La 5a Simfonia de Txaikovski sonarà a Sant Cugat

És la primera proposta de la temporada de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat al Teatre-Auditori

L'Orquestra Simfònica Sant Cugat porta aquesta temporada al Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès tres concerts. El primer, aquest dijous, 28 de febrer, és la 5a simfonia de Taxikovski. Un concert que començarà a les 21 hores, i que té una durada d'una hora i quaranta-cinc minuts.

Com explicava el director de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat, Josep Ferré, la proposta d'aquest dijous és "un gran concert simfònic, en el sentit que hi ha un concert per a violoncel i orquestra, amb les Variacions Rococó de Txaikovski, amb el violoncel solista Guillermo Pastrana, i un director convidat d'un prestigia absolut, que és el polonès Michal Nesterowicz".

El repertori inclou les "Variacions rococó", una obra virtuosa i que encomana alegria -i això que Txaikovski va tenir una vida trista i turmentada-, que comptarà amb la participació del violoncelista solista Guillermo Pastrana- i la cinquena simfonia, composta el 1888. A tall d'anècdota, l'any 1941, quan l'Orquestra Simfònica de Leningrad estava interpretant la cinquena de Txaikovski en un concert retransmès en directe per ràdio, es va produir el bombardeig de la ciutat. L'orquestra va continuar tocant fins a la darrera nota. L'obra va esdevenir popular i per sempre més associada a valors de resistència, democràcia i llibertat.

Llegiu l'entrevista a Josep Ferré per conèixer les diferents propostes de l'Orquestra Simfònica al Teatre-Auditori.

Més info: Ferré: "L'Orquestra porta tres propostes completament diferents aquesta temporada"

 
Comentaris

Destaquem