contingut promocionat
Amat Cultura

 

La nova novel·la de Xavier Bosch, sobre nadons robats, "un homenatge a l'amor fraternal"

El periodista i escriptor Xavier Bosch ha presentat la seva nova novel·la: 'La dona de la seva vida', al Celler Modernista de Sant Cugat

La mort de la mare reuneix de nou a Barcelona als tres germans -dos dels quals viuen fora del país- d'una família aparentment idíl·lica. A partir d'aquí una investigació professional d'un dels germans, que es dedica als documentals d'investigació, destapa un secret que farà perillar la pau familiar. Aquest és el punt d'inflexió en el qual s'accelera la nova novel·la del periodista i escriptor santcugatenc Xavier BoschLa dona de la seva vida. "Aquesta novel·la és un homenatge als germans, a l'amor fraternal", ha iniciat l'escriptor, abans de desgranar els personatges que prenen protagonisme en el llibre, durant la presentació de l'obra a Sant Cugat presentada aquest dilluns, 22 de març, al Celler Modernista. Una presentació organitzada pel TOT Sant Cugat i Òmnium Cultural, amb el patrocini d'Amat Cultura.  I és que un dels pals de paller del llibre és la relació entre els tres germans que el protagonitzen, ja que, tal com ha explicat Bosch, "la infantesa amb els germans fa que s'estableixin uns lligams molt forts, tant forts com en cap altra relació".

Presentació del llibre "La dona de la seva vida" de Xavier Bosch. Foto: Bernat Millet.

El robatori de nadons, fil conductor

Un llibre, el desè de l'autor, que combina la intriga i la història dels sentiments, els dos mons literaris de Xavier Bosch, que en aquesta novel·la formen equip també amb el periodisme, l'ecosistema professional de l'autor. De fet, ha explicat que la investigació que desenvolupa un dels tres germans de la novel·la i vesteix la trama de l'obra, sobre nadons robats, té a veure amb una que es va fer al programa Àgora de TV3, quan Bosch el dirigia l'any 2012. En aquest sentit, l'escriptor ha explicat durant la presentació un cas real d'un robatori d'un nadó. "Hi ha gent que mor sense saber que la seva vida ha estat enganyada del tot", ha assegurat.

 

Xavier Bosch ha explicat també el cas del Dr. Vela, un metge de Madrid que va ser jutjat per un nadó robat: "Va ser el primer cas jutjat a tota a Espanya sobre aquesta qüestió". Vela va ser declarat culpable, però el cas -que s'havia produït l'any 1969- ja havia prescrit. Per això, Bosch ha afirmat que "quan falla la justícia sempre queda el periodisme".

En aquest sentit, el periodista ha explicat durant la presentació diferents detalls sobre el robatori de nadons que va poder investigar en la seva etapa a l'Àgora. Així, ha assegurat que a Espanya hi ha hagut uns 300.000 casos: "Com pot ser que si hi havia tanta gent que ho sabia, mai ningú se n'ha anat de la boca. Sembla mentida com s'ha sustentat aquesta cultura del silenci còmplice". 

En la novel·la, un dels germans, Joel Estrada, investiga sobre aquest tema i Bosch, sense desentrellar cap secret de la novel·la, ha apuntat: "Vigila què desitges, perquè ho pots aconseguir".

Una 50a de persones han gaudit de la presentació presencialment. FOTO: Bernat Millet

Un escriptor amb "veu pròpia"

L'autor ha reconegut que "a mesura que vas escrivint, et fas una veu pròpia", i ha afirmat que "un escriptor, cada vegada que suma experiència, millora amb el temps".

Foto de família en la presentaciódel llibre de Xavier Bosch. FOTO: Bernat Millet

Foto de família en la presentaciódel llibre de Xavier Bosch. FOTO: Bernat Millet

El TOT i Òmnium Cultural, organitzadors de l'acte

Una novel·la que s'ha presentat a Sant Cugat, el dilluns, 22 de març, en un acte organitzat pel TOT Sant Cugat i Òmnium Cultural i patrocinat per Amat Cultura, que també s'ha pogut seguir en directe per YouTube.  "Sempre ens agrada donar a conèixer les novetats literàries dels santcugatencs i santcugatenques, i és un honor presentar avui el llibre de Xavier Bosch", ha dit la directora del TOT, Laura Grau. Per part d'Òmnium Cultural, Jaume Angerri, president de l'entitat, ha agraït al TOT "la seva perseverança en la presentació de llibres de santcugatencs" i ha afirmat que "aquesta tasca de divulgació paga la pena".

Una vegada ha finalitzat la presentació, Xavier Bosch ha estat una estona signant llibres entre els assistents.

 

 
Comentaris

Destaquem