La Flama del Canigó fogueja l'inici de la revetlla de Sant Joan

Per 12è any consecutiu la flama que representa la unitat dels països catalans ha donat el tret de sortida a la revetlla de Sant Joan amb un acte marcat pel context polític de Catalunya

Sant Cugat ha tornat a viure, amb il·lusió, el moment de l'encesa de la foguera amb la Flama del Canigó, símbol d'unitat dels països catalans. Aquest ha estat el 12è any consecutiu en el que el foc del Canigó ha representat el tret de sortida de la revetlla de Sant Joan al municipi. Com ja és costum, l'acte s'ha celebrat a la Plaça d'Octavià. La jornada ha estat organitzada per  Òmnium Cultural amb el suport de l'Assemblea, els Diables, l'Entitat Sardanista, la Unió Ciclista, els Castellers, els Caparrots, Trabucaires, QBasket, el Sant Cugat FC i el Club Karate Sant Cugat.

Com a novetat d'enguany, la Flama del Canigó ha entrat a la ciutat per tres punts diferents, on ha arribat de la mà de la Unió Ciclista Sant Cugat. En cada un dels punts hi ha havia un membre d'una de les següents entitats esperant la flama: el QBàsket Sant Cugat, el Sant Cugat FC i el Club Karate Sant Cugat. A partir d'allà s'han començat tres recorreguts cap a la Plaça d'Octavià. Un cop allà, la flama ha estat solemnement rebuda per un pilar realitzat pels castellers de Sant Cugat. Posteriorment, s'ha realitzat la tradicional encesa del peveter, situat a l'escenari, a càrrec de la Unió Ciclista.

Una revetlla marcada pel context polític

Ja amb el foc al peveter, ha estat el torn de la lectura del manifest de la Flama, que aquest any ha estat molt marcat per un to reivindicatiu en defensa dels drets i la llibertat de Catalunya i dels presos polítics. De fet, el manifest d'enguany ha estat escrit, des de la presó de Soto del Real per Jordi Cuixart, recentment reescollit com a president d'Òmnium Cultural. L'encarregat de llegir-lo ha estat el President d'Òmnium Sant Cugat, Lluís Bonet.

"La Flama del Canigó que agermana els Països Catalans és un símbol d’esperança en el futur. Ens demostra la capacitat del poble català d’unir-se en moments difícils i anar sempre endavant", ha llegit Bonet. "Enguany, davant el retorn de la injustícia autoritària i la suspensió de l’autogovern de Catalunya, seguim mostrant a Europa i el món l’anhel irrenunciable de viure en pau i llibertat", ha afegit entre l'emoció dels assistents. La frase que ha marcat el manifest, però, ha estat la següent: "Com més foscor ens volen imposar, més il·lusió tenim perquè la llum de la Flama arribi a més i més gent".

Quan Lluís Bonet ha acabat la lectura del manifest s'han sentit crits de "llibertat", just abans que sonés un atronador Cant dels Segadors. L'acompanyament musical ha anat a càrrec de la Cobla Ciutat de Terrassa. Després de cantar l'himne de Catalunya, els assistents a l'acte han gaudit d'un berenar de coca i vi popular, just abans que els Caporrets fessin la seva tradicional actuació.

Per últim, ha arribat el moment més esperat de la nit: l'encesa de la foguera amb la Flama del Canigó. Amb el foc del Canigó ja cremant la foguera, diferents voluntaris de l'Assamblea Nacional Catalana (ANC) i d'Òmnium de Sant Cugat han pujat a l'escenari per exposar un desig conjunt, en el que han reclamat, sobretot, la llibertat dels presos polítics catalans.

 
Comentaris

Destaquem