La Flama del Canigó tornarà a Sant Cugat per encendre la foguera de Sant Joan

La vetllada del 23 de juny comptarà novament amb una revetlla popular a la plaça d'Octavià

La Flama del Canigó, símbol d'unitat dels Països Catalans, tornarà novament a Sant Cugat del Vallès la nit del 23 de juny per encendre la Foguera de Sant Joan a la plaça d'Octavià. Una rebuda de la flama que l'organitza anualment, des de fa 14 anys, Òmnium Sant Cugat, que compta amb la col·laboració de diferents entitats locals, i que s'ha presentat aquest 11 de juny al Xalet Negre.

Jaume Angerri, coordinador de l'activitat, ha detallat que enguany, novament, la família Pla serà l'encarregada de recollir la Flama a Sant Quirze, provinent de la comissió de Sant Boi de Llobregat, i la portaran fins a Sant Cugat, on la Unió Ciclista la portarà fins al centre de la vila.

 

Un cop allí, dues cercaviles la portaran fins a la plaça d'Octavià, una des de la plaça de l'U d'Octubre, encapçalada pels Diables, i l'altra des de la plaça del Doctor Galtés, amb les Caparrotes. A la plaça d'Octavià s'encendrà el peveter i es farà l'acte oficial, que clourà amb la lectura del manifest, enguany signat per la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, des de la presó d'Alcalà Meco, i el cant de l'himne nacional de Catalunya, Els Segadors.

Tot seguit, les diferents entitats participants, Bastoners, Caparrotes, Castellers i Diables, faran les seves actuacions, després que les sardanes hagin sonat i s'hagin ballat des de les 18 hores a la plaça.

 

La novetat d'enguany arribarà en el moment d'encendre la foguera, ja que seran tres adults, i 9 infants, els que calaran foc a la foguera amb escombres de palma enceses directament a la flama que cremarà al peveter.

La festa seguirà amb un sopar de carmanyola a la plaça, per al qual cal reservar taula contactant amb Òmnium Cultural a omnium@santcugat.cat o trucant al 93.583.0874. Tot seguit, hi haurà revetlla popular amb l'Orquestra Gira-sol, i música de PD fins a les 3.30 de la matinada.

Abans de la revetlla, el dissabte, 22 de juny, a les 18.30 hores, es farà un taller per preparar els fanalets per portar la Flama del Canigó a les llars. Serà a les 18.30 hores a la plaça d'Octavià on, a més, Eva Tataret explicarà el conte de la Flama, mentre Pere Rovira el dibuixa.

 
Comentaris

Destaquem