La flautista santcugatenca Elisabet Franch, de gira per Israel

Durant els propers mesos, la músic reconeguda amb el Premi Ciutat de Sant Cugat 2013, actuarà en diferents escenaris internacionals

La flautista santcugatenca Elisabet Franch ha actuat aquest divendres, 30 de maig, a l'Auditorium d'Aymavilles (Aosta) interpretant el concert per a flauta i orquestra op.107 de Cécile Chaminade. Aquest dissabte es trasllada a Israel, on començarà els assajos amb la Haifa Symphony Orchestra of Israel, amb que oferirà diferents concerts els dies 7, 8, 9 i 10 de juny.

A més, el dia 11 de juny oferirà un concert a Jerusalem on interpretarà els quartets per a flauta de Mozart. Després, la intèrpret farà una breu estada a Sant Cugat per preparar el recital que oferirà a Suïssa el 29 de juliol dins el Galway Flute Festival.

Una trajectòria internacional que li va merèixer el Premi Ciutat de Sant Cugat 2013 per ser flautista i exalumna de l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels, per una carrera professional amb projecció internacional i per dur el nom de Sant Cugat arreu del món, associat al talent i l’excel·lència.

Elisabet Franch
Nascuda a Sant Cugat el 1983, Franch va iniciar els seus estudis a l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels. Posteriorment es va graduar a l'Escola Superior de Música de Catalunya amb Albert Mora, continuant els seus estudis al Conservatoire National de Région de Paris. Durant la temporada 2008-2009, va compaginar els seus estudis amb l'activitat professional com a flautista de l'Orquestra de l'Acadèmia del Gran Teatre del Liceu, amb qui ha actuat amb artistes com Edita Gruberova, Josep Carreras, Àngel Corella i l'English National Ballet.

Al maig del 2010, Franch es va traslladar a Milà després de guanyar la plaça de flauta a l'Orchestra dell'Accademia del Teatro Alla Scala, on ha treballat, entre d'altres, amb els directors Gustavo Dudamel, Fabio Luisi, David Coleman i Gianandrea Noseda, actuant a sales de gran prestigi: Teatro Alla Scala, Teatro Luciano Pavarotti (Mòdena), Palazzo Quirinale (Roma), RAI de Torino,Teatre Bolshoi (Moscou), Filharmonia de Sant Petersburg, Teatre de Kaliningrad i a Àsia a la Royal Opera House d'Oman.

Va debutar com a solista al Palau de la Música Catalana acompanyada per l'Orquestra Simfònica del Vallès dins el cicle "El Primer Palau".

Reconeixements
Ha estat reconeguda en diversos concursos nacionals i internacionals: 2n premi i premi del públic del Quart Concurs per a Joves Intèrprets de les Corts, Barcelona (2008), 3r premi Concours International du Jeune Flûtiste, Paris (2009), finalista El Primer Palau, Barcelona (2010), Grand Prize Winner del Nagahara Flute Contest (2013), Sony Classical Talent Scout (2013) i primer premi a l'unanimitat al International Flute Competition Domenico Cimarosa (2013).

A part de la seva carrera solística, Franch ha fet col·laboracions amb l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) i la Haifa Symphony Orchestra of Israel.

El 2013 l'Elisabet és anomenada "Rising Star 2014" per Sir James Galway i rep una embocadura d'or de 16k i platí Galway/Nagahara en reconeixement de la seva carrera. També és guardonada amb un Premi Ciutat de Sant Cugat 2013 "per dur el nom de Sant Cugat arreu del món, associat al talent i a l'excel·lència".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem