La història única de 'Pedra i Sang' torna marcada per l'actualitat política

El muntatge arriba a la 17a edició aquest Nadal

Pedra i Sang, la tragicomèdia musical basada en l'assassinat de l'abat Biure al Monestir de Sant Cugat durant la missa del gall del 1350, arriba enguany a la 17a edició. Un muntatge "únic", com ha explicat la tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, que un any més es representarà fins a 8 ocasions per Nadal.

Un espectacle que compta amb tres elements clau, ha explicat Dolors Vilarasau, directora del muntatge, que l'han fet perdurar en el temps. Aquests són el fet de ser "una història pròpia, que es fa al Monestir, i que té a veure amb la nit de Nadal". "Té un component identitari que ha fet que la gent se'l faci seu", ha afegit.

De fet, les xifres indiquen que es tracta d'una proposta consolidada, després que els últims anys s'hagi penjat el cartell d'entrades exhaurides en totes les representacions, el que suposa que més de 800 persones en gaudeixen.

Com sempre, un dels elements més esperats és l'actualitat que es tractarà durant el muntatge, de la mà del cor popular en dues de les escenes. Enguany, "l'actualitat dona per un diccionari", ha ironitzat Vilarasau, explicant que s'està treballant en aquest aspecte, tenint en compte que el muntatge es començarà a representar l'endemà de les eleccions.

Amb tot, Fortuny ha manifestat un desig durant la presentació de l'espectacle aquest 5 de desembre al Monestir: "Que puguem venir a les funcions sense un llaç groc".

En aquesta 17a edició, es faran un total de sis funcions obertes al públic en general, del 25 al 28 de desembre, a més de dues funcions especials el dia 22, una per premsa i convidats, i una segona per als participants del Camí de Justícia. La venda d'entrades, que tenen un preu de 15 euros, es fa per reserva a la pàgina web del muntatge, anticipades a la Casa de Cultura i una hora abans de cada funció al Museu de Sant Cugat.

 
Comentaris

Destaquem