La Jove Orquestra de Sant Cugat proposa un viatge per la història de la música

El concert 'Viatges' es podrà gaudir l'1 d'abril a l'Escola Municipal de Música

La Jove Orquestra de Sant Cugat és un projecte que va començar l'any 2014 quan un grup de joves de Conservatori Victòria dels Àngels van voler muntar una orquestra fora de l'àmbit educatiu del Conservatori. Una orquestra que va començar com a simfònica, però que va voler trobar un punt diferencial respecte la resta de formacions d'aquestes característiques. És per això que no cobren entrada en els seus concerts, però sí que admeten donatius i, d'aquests, la meitat els destinen a una entitat benèfica, diferent en cada ocasió.

Actualment, una vintena de joves de Sant Cugat, però també del Vallès i Barcelona, configuren l'orquestra, gestionada pels mateixos músics, i dirigida per l'estudiant de l'SMUC Irene Delgado Giménez.

Després de dos anys de trajectòria (debutaven per Nadal del 2014), ara es troben immersos en la preparació de la seva nova proposta, Viatges. Un concert que "vam decidir muntar-lo en funció de la gent que teníem al moment de plantejar-lo", explica la seva presidenta, Griselda Ballester. És per això que en cap moment del concert tocaran com a orquestra simfònica, sinó que les protagonistes seran les diferents seccions d'aquesta.

Un concert familiar que es podrà gaudir a l'Escola Municipal de Música l'1 d'abril a les 18.30 hores, després que el mateix dia, al matí, l'hagin interpretat al Casal Catòlic de Sant Andreu (Barcelona). L'entrada serà lliure, amb taquilla inversa, i la meitat de la recaptació serà per Pallapupas.

Durant el concert, el públic podrà gaudir de diferents peces de la història de la música. "Les hem ordenat cronològicament per tal que sigui com una experiència, tant per infants com per adults, mitjançant un viatge per la història de la música", explica Ballester. Un viatge que compta amb la col·laboració de l'actriu santcugatenca Marta Uxan, qui seguirà un guió per fer més amè el viatge. "Serà un concert educatiu on podran aprendre coses noves d'allò que estan sentint. Està pensat com a concert familiar, no infantil, però que tota la família pugui anar a escoltar música clàssica", aclareix la presidenta.

Una proposta que és un repte per als músics que configuren l'orquestra. "Estem acostumats al fet que ens vingui a veure un públic més adult, no tan especialment família", apunta Ballester. "Vam pensar que, ja que fèiem això de no tocar tota l'orquestra sencera, podíem plantejar que es veiés realment que era una cosa diferent. Un projecte especial. Anem a veure si funciona", explica.

A banda de Viatges, l'orquestra ja està treballant en el seu pròxim projecte. "És un projecte fantàstic en què col·laborem amb la Coral Harmonia de Valldoreix. Han organitzat un projecte amb 4 corals més, de fora de Sant Cugat, per presentar la Missa de la coronació, de Mozart. Farem un concert a cada lloc de procedència de cada coral", descriu Ballester.

Un projecte que veurà la llum al mes de juny i que "ens fa molta il·lusió perquè, per una banda ens donarà molta visibilitat, que això sempre està bé, ja que estem convençuts que val la pena, i de l'altra, perquè és fantàstic col·laborar amb altres formacions", sentencia.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem