La llegenda de Cugat torna a ressonar al claustre del Monestir

L'espai ha acollit la lectura dramatitzada d'El màrtir Cugat la nit d'aquest 26 de juliol

Un any més, i ja en van onze, el claustre del Monestir de Sant Cugat del Vallès ha acollit la lectura dramatitzada d'El màrtir Cugat aquest divendres, 26 de juliol, vigília de l'onomàstica del sant que dona nom a la ciutat.

Un text, obra de Josep Maria Jaumà i amb direcció de Xavier Tor, que ha estat representat pels Companys d'en Cugat, repassant la història de Cugat, qui va viure a l'actual Sant Cugat, municipi al qual dona nom, i on fou torturat i assassina per les seves conviccions religioses.

A l'escenari, noms com el de Carles Cano, Jaume Pla, Xavier Tor, montse Noales o Pau Cardoner, han donat vida un any més a la història del màrtir.

Carles Cano interpreta Cugat. FOTO: C.Caballé

WhatsApp Image 2019 07 26 at 23.02.28

I és que Cugat, de qui la història i la llegenda s'entrelliguen, va ser un jove que, per difondre el cristianisme, va ser capturat per l'Imperi Romà, torturat i assassinat. De fet, ell va ser el primer màrtir de Barcino.

Després de la representació teatral d'aquest divendres, la celebració de Sant Cugat a la ciutat seguirà aquest dissabte, dia 27. Serà a partir de les 19 hores, quan es farà una Missa de Solemnitat en honor de Sant Cugat amb la veneració de la relíquia del Sant.

El claustre del Monestir acull la representació d'El màrtir Cugat. FOTO: Bernat Millet

Carles Cano interpreta Cugat. FOTO: C.Caballé

Més tard, a partir de les 20 hores, es farà l'homenatge a Sant Cugat al claustre del Monestir amb la pregària al màrtir i la moixiganga a càrrec de l'esbart dansaire Som Riu d'Or de Sant Fruitós del Bages.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem