La Nit de l'Art torna a posar de manifesta la importància del fet artístic

Els carrers i espais de Sant Cugat s'han omplert d'art, artistes i música aquest 9 de juny

La 18a edició de la Nit de l'Art a Sant Cugat del Vallès ha tornat a posar de manifest la importància del fet artístic a la ciutat. Una vintena d'espais han obert els seus espais fins a la mitjanit, traient també l'art al carrer, amb una trentena d'activitats per difondre la seva activitat i la dels artistes.

Exposicions, concerts, copes de cava, xerrades amb artistes i performance han estat algunes de les propostes d'aquest dissabte, 9 de juny, a Sant Cugat.

Mireu les imatges de la Nit de l'Art.

La Nit de l'Art s'ha fet sentir arreu de la ciutat. FOTO: Lali Álvarez

Mònica Batlle, de La Galeria, ha valorat molt positivament la celebració. "Hi ha molt moviment, el bon temps s'agraeix", ha remarcat destacant l'àmplia afluència de públic a la sala. I és que per Batlle, la Nit de l'Art "la gent s'ho passa bé, entra, pregunta, la música és fantàstica..." És per això que considera que "és una nit bonica, festiva, que s'ha de mantenir en el format que sigui".

Ignasi Cabanas, de la Sala Rusiñol l'ha valorat com "una nit tradicional que la gent l'espera". "És una cosa tradicional a Sant Cugat que s'ha de mantenir, perquè és obrir les nostres portes d'una manera especial; avui a la gent li costa menys entrar", ha remarcat.

Els diferents espais han obert les seves portes fins la mitjanit. FOTO: Paula Galván

I al costat de les propostes expositives també s'ha pogut gaudir de tallers per a tota la família. És el cas de Pou d'Art, que enguany proposaven una activitat d'art tèxtil, on cada família podia agafar una branca i transformar-ho en un arbre amb teles. "Estem molt contents de com ha funcionat. La gent porta la gent, i han gaudit molt", ha destacat Maria Fabre. "La Nit de l'Art és una activitat més de l'any, perquè 18 anys després ja forma part del calendari. Sempre acaba funcionant", ha afegit.

Firart portava la seva proposta al claustró. FOTO: Paula Galván

Tampoc hi han faltat les performances, com la que ha ofert Firart al Claustró del Monestir. En aquesta ocasió presentaven el projecte Omplint els buits. Un projecte amb el qual s'han transformat en obres d'art tapes de clavegueres. Un projecte de "llarga durada", com apuntava la presidenta de l'entitat, Rosario Chincha, que ha de portar aquesta proposta als carrers de Sant Cugat.

L'activitat l'organitzava la plataforma FreeRomeva. FOTO: Lali Álvarez

I noves propostes. La plataforma FreeRomeva s'ha sumat a la proposta artística amb una activitat col·laborativa a la plaça d'Octavià. Durant tota la tarda s'han fet grues per la llibertat, amb un taller obert a tota la família.

Als carrers, anar i venir de gent entre propostes musicals i galeries amb les portes obertes. Una nit on l'art ha estat el protagonista.

Passi fotogràfic de Qgat Photo. FOTO: Paula Galván
 
Comentaris

Destaquem