La nit de Sant Joan s'encén amb la Flama del Canigó

Com marca la tradició, el símbol d'unitat dels Països Catalans ha encès la foguera

Sant Cugat del Vallès ha rebut un any més la Flama del Canigó aquest 23 de juny per encendre la foguera de Sant Joan. El símbol d'unitat dels Països Catalans ha arribat a les 20 hores a la plaça de la Vila, on ha estat rebuda per les autoritats locals, així com representants de l'EMD de Valldoreix que, per primer any, participaven de l'acte.

Pilar d'homenatge dels Gausacs  FOTO: Lali Álvarez

La Unió Ciclista ha estat l'encarregada un any més de portar la flama fins aquest punt. Des d'aquí, i després de la trabucada d'inici i del ball de Caparrots, s'ha iniciat una cercavila pel centre de la vila.

Una cercavila festiva que ha finalitzat a la plaça d'Octavià. En aquest punt, la flama ha estat rebuda amb un pilar d'homenatge dels Castellers de Sant Cugat.

L'actor Jaume Pla ha llegit el Missatge de la Flama FOTO: Lali Álvarez

L'actor Jaume Pla ha estat l'encarregat de llegir el Missatge de la Flama 2017, signat enguany per Toni Ayala. Un manifest que ha recordat els inicis de la celebració, així com reivindicat el dret a decidir. "Fem nostres les paraules de Vicent Andrés Estelles: Allò que val és la consciència de saber que no s'és res, si no s'és poble", han recordat.



"No deixem que ningú s'atreveixi a apagar-nos les fogueres, aquestes fogueres que fan aflorar els sentiments més nobles dels nostres estimats Països Catalans", reivindicava el text. "Recordem les paraules de la Muriel Casals: Nosaltres som el somni. I, amb coratge, el convertirem en realitat", han sentenciat.

Els Diables han encés la foguera FOTO: Lali Álvarez

Després de la interpretació d'Els Segadors, acompanyats per la cobla, i crits de "Visca Catalunya lliure", els Diables de Sant Cugat han recollit la Flama que cremava en el nou peveter creat per l'ocasió, obra de l'artista Joan Sunyol, per encendre la foguera.

La foguera cremava per celebrar Sant Joan FOTO: Lali Álvarez

Després d'un espectacle pirotècnic, la foguera ha cremat amb força, mentre els santcugatencs es feien fotos al seu costat. Vi i coca per a tothom, i inici de la revetlla de Sant Joan per celebrar la nit més màgica de l'any a la ciutat.

 
Comentaris

Destaquem