La nova Unió serà teatre i sala de concerts

Els socis de l'entitat han escollit en assemblea la intervenció que es realitzarà a l'edifici amb l'objectiu d'adequar-lo a les necessitats de l'espai, i que serà una realitat a finals del 2017

Els socis de La Unió Santcugatenca han escollit aquest dimarts, 22 de juliol, en Assemblea General Extraordinària, el tipus d'intervenció al que se sotmetrà l'edifici amb l'objectiu d'habilitar-lo per al seu ús. Els socis han conegut les tres opcions elaborades per la Comissió Mixta després d'estudiar l'edifici i de comprovar que les instal·lacions no compleixen la normativa vigent per a locals de pública concurrència. Les tres opcions les ha presentat el president de La Unió, David Pujol, i els socis han escollit la segona opció.

El nou edifici
D'aquesta manera, la intervenció que es realitzarà a La Unió suposa que en l'àmbit del teatre es contempla la reforma integral del teatre, instal·lant grada retràctil tot eliminant l'amfiteatre, dotant així de polivalència a la sala per permetre la celebració de balls i concerts amb un aforament de 400 persones assegudes o 912 en peu. A més, s'ampliarà la boca i la fondària de l'escenari. Pel que fa a l'àmbit de les entitats, es crearan dos accessos a l'entitat, per dues escales, amb la possibilitat de segmentar la finca en un futur (Teatre / Entitat), amb un aforament permès de 300 persones per planta.

Pel que fa a l'àmbit de la Sala Clavé, es modificarà l'accés actual i es crea accés per la zona del pati. D'aquesta manera es crea una comunicació directa entre el pati i el carrer, amb la possibilitat de dividir la sala, amb un aforament de 400 persones, a més de crear vestuaris i primer pis. Pel que fa a l'àmbit dels locals comercials, el pla contempla, a més del restaurant, afegir dos locals comercials de 50 metres quadrats, que possibilitarà augmentar els ingressos de l'entitat.

La inversió econòmica per fer-ho realitat és de 5.667.942'83 euros, i es calcula que el temps d'obres serà de dos anys, sense comptar el temps de la redacció del projecte.

El per què
Tant la junta directiva, com la comissió mixta, han proposat l'aprovació d'aquesta opció, per diferent motius. En primer lloc, perquè garanteix la continuïtat i el creixement de l'activitat de La Unió i les seves seccions. En segon lloc, perquè les prestacions del Teatre s'ajusten a les necessitats actuals i futures de La Unió i de la ciutat de Sant Cugat. Igualment, perquè es garanteixen els espais, les funcionalitats i els accessos per acollir l'activitat de l'entitat i altres activitats de l'ajuntament. I finalment, perquè la previsió de locals comercials permet garantir fonts d'ingrés futures al marge de les aportacions econòmiques dels socis i les administracions públiques.

Nou futur de la Unió
El Pla Director de La Unió ha estat elaborat i aprovat per la Comissió Mixta. Una Comissió sorgida després de la signatura del conveni de col·laboració entre l'Ajuntament i La Unió signat el 20 de desembre de 2013 amb l'objectiu de dotar de viabilitat econòmica l'entitat, crear el futur consorci Ajuntament – La Unió i adequar l'edifici.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem