La pluja obliga a aturar la Trobada Trabucaire poc després de començar

Les colles han reivindicat en acabar l'acte la llibertat dels presos polítics

La 3a trobada Trabucaire de Sant Cugat ha acabat passada per aigua aquest dissabte, 4 de novembre. Després de començar a l'hora prevista des de la plaça de l'Onze de Setembre, pocs minuts després la cercavila s'ha aturat en començar a ploure. Tot i provar de reprendre el recorregut, finalment, davant la intensitat de la pluja, s'ha suspès definitivament en arribar a la rambla del Celler.

De la trobada participaven els Trabucaires de Sant Cugat, els Trabucaires d'Ocata (El Masnou) i els Trabucaires de Santa Coloma de Gramanet, i obria la comitiva la colla de Diables de Sant Cugat.

FOTOS: Lali Álvarez



Mercedes Erdozain, presidenta de Trabucaires de Sant Cugat, explicava just abans de començar la trobada que l'objectiu era "passar-ho bé, fer molt de soroll", reivindicant que "en aquest moment que estem vivint, hem de tenir molta cultura, i continuar sortint al carrer passi el que passi".



En aquest sentit, també ha tingut unes paraules pels consellers empresonats i els presidents de les entitats. "Volem solidaritzar-nos amb les persones que estan empresonades en aquests moments", ha dit. D'aquesta manera, tots els participants lluïen un llaç groc a la seva roba.



Pel que fa al nou reglament d'explosius que es proposa de cara a l'any vinent, Erdozain ha lamentat que aquesta pugui afectar a algunes colles, pel que fa a les traves a l'hora d'aconseguir els permisos d'una manera més telemàtica. Amb tot, ha animat els santcugatencs a formar part de la colla trabucaire, que actualment compta amb 7 membres, i es va renovant. "Ser trabucaire és cultura; el trabuc no és una cosa de violència, és per anunciar que hi ha festa. I això és el que fem nosaltres", ha reivindicat.

Un cop suspesa la trobada per la pluja, els participants s'han fet una fotografia conjunta amb una pancarta on es llegia "democràcia" i crits de "llibertat".

 
Comentaris

Destaquem