La poesia segons Sam Abrams

Sant Cugat acull el Festival Nacional de Poesia, però el municipi viu la poesia durant tot l'any i és el bressol de molts poetes contemporanis

Coincidint amb la celebració del Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat del 19 al 26 d'octubre, i amb activitats complementàries que s'estenen fins a finals d'any, coneixem què en pensen de la poesia, i com la viuen, alguns dels poetes santcugatencs.

Sam Abrams
Sam Abrams es defineix com un poeta que intenta “ser un poeta de la consciència moral i de la llengua en la seva màxima potència”, tot definint la poesia com “la llengua en la seva màxima potència humana, emotiva, intel·lectual i acústica”. Pel que fa a la situació que viu actualment, destaca que “la poesia catalana està vivint una època de màxima puixança creativa, a tot el territori, a totes les generacions i a totes les orientacions estètiques”.

Amb tot considera que no rep prou suport. “És cert que hi ha el festival, però abans i després del festival, què?”, apunta. Igualment, destaca que “em sembla un certamen interessantíssim. La funció d’un festival és demostrar la importància de la poesia en el sistema cultural, en el sistema literari, en el sistema social, en les vides de les persones. Crec que l’Ajuntament de Sant Cugat hauria de fer un esforç per reivindicar l’arsenal de talent que té a la ciutat”.

Falta poesia a les escoles
“Crec que el sistema d’ensenyament en aquests moments és un autèntic destructor de lectors del futur. Les escoles no són només dels infants. I els adolescents? Quants poetes visiten les escoles?”.

 
Comentaris

Destaquem