La santcugatenca Elisabet Franch guanya la 27a World Music Competition

El concurs, que enguany s’ha celebrat a València, aplegava més de 400 músics d’arreu del món.

Elisabet Franch ha estat la guanyadora d’un dels tres premis de la final de la World Music Competition, celebrada a València el passat diumenge 21 de juliol. La flautista santcugatenca, que va començar la seva formació musical a l’aleshores Escola de Música Victòria dels Àngels, accedirà a un any de promoció  per part de la Vienna International Management; així com a un tour com a solista en 17 concerts acompanyada per orquestres d’arreu del món.

Més info: Elisabet Franch: present i futur de la flauta

La World Music Competition és un campionat organitzat per la Perrenoud Foundation, i que promociona els millors músics del món. Enguany s’hi van presentar més de 400 músics de diferents països, i només 250 van ser acceptats a la primera ronda. De tots aquests, se’n va seleccionar 42, i posteriorment van passar-ne 9 com a finalistes. Aquest any s’ha donat el premi de manera excepcional a tres músics. A part de Franch, els dos altres galardonats han estat el baríton Leonid Bahtalin (Rússia) i el també flautista Aleksandr Haskin (Bielorússia). 

Una flautista internacional amb arrels a Sant Cugat

Elisabet Franch, actual flautista solista de l’orquestra xinesa Tianjin Symphony Orchestra, es troba en plena activitat artística.  Actualment està Weggis, Suïssa, on participa al Galway Flute Festival. No és la primera vegada que hi assisteix, però sí que és la primera que ho fa com a professora d’una master class. 

Franch va publicar el seu primer disc, Gypsy Airs, el 2016. Acompanyada pel pianista Josep Buforn, el virtuós repertori que la flautista hi interpreta va ser aclamat arreu del món. Als Estats Units va rebre la Medalla d’Or dels Global Music Awards per l’àlbum i com a millor artista emergent, i el premi del millor àlbum de música clàssica del 2016 de l’Akademia Musica Awards de Los Ángeles. 

Després de l’èxit d’aquesta primera entrega, Franch vol fer-ne un segon “encara millor”, explica. De moment sense data prevista, ja que la flautista vol assegurar-se que cada detall del nou disc.

Després de voltar per tot el món, passant la major part del temps en una ciutat de més de 13 milions d’habitants, Franch explica que el que troba més a faltar de la seva ciutat natal és “l’esperit de poble, l’ambient, les persones…” i “passejar per la ciutat”. No tardarà gaire en tornar; el 22 de novembre té cita a l’Auditori de Sant Cugat, acompanyada per l’Orquestra de Sant Cugat. 

 

 
Comentaris

Destaquem