La santcugatenca Tània Juste publica la seva cinquena novel·la

Tánia Juste és una de les escriptores santcugatenques amb més renom

La santcugatenca Tania Juste ha publicat la seva cinquena novel·la Passatge al nou món. La història narra la vida d'una dona que a principis del segle XX s'embarca rum a l'Argentina per casar-se amb un home, al llarg de la travessia que fa amb el vaixell, coneix a diferents persones que li canviaran la visió de la vida.



Tánia Juste és una de les escriptores santcugatenques amb més renom, l'any 2009 va publicar la seva primera novel·la, A flor de pell, situada a la Barcelona dels anys vint, en plena dictadura de Primo de Rivera. El 2012 publica amb Columna Els anys robats, un homenatge als aviadors republicans durant la Guerra Civil. L'hospital dels pobres] és la seva tercera novel·la publicada, aquesta vegada ambientada en els primers anys del segle XX durant la construcció de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Compagina l'escriptura amb feines de traducció al català i al castellà, així com col·laboracions en llibres col·lectius. També ha participat en l'antologia Veus de la nova narrativa catalana (Empúries 2010), com a autora i com a traductora. L'any 2015 guanya el Premi Néstor Luján per la novel·la Temps de família.

Sinopsi de Passatge al nou món

La portada

Port de Barcelona, 1918. El transatlàntic Reina Victoria Eugenia està a punt de salpar rumb a Buenos Aires. A bord, la Berta Casals recorre els salons de primera classe descobrint-ho tot per primera vegada. Té els nervis a flor de pell, se’n va a Amèrica per no tornar. Un ric argentí que gairebé no coneix, don Julio Mitchell, l’espera per casar-se i convertir la Patagònia en la seva nova llar. Una vida a l’altra banda de l’oceà. Durant el llarg viatge coincidirà amb l’Abel, un noi que va conèixer en la seva vida d’abans, alhora que farà una nova amistat amb la filla d’una gran ballarina, la Irina Alexandrovna. Les dues noies compartiran converses, complicitats i un secret inconfessable que segellarà el seu destí per sempre. Gairebé setanta anys després,
la Berta explicarà a la seva néta Valentina la veritable història d’aquella travessia inoblidable.

 
Comentaris

Destaquem