La segona edició del Valldoreix dels Somnis serà "internacional"

La segona edició de la Biennal d'Escultura Valldoreix dels Somnis començarà el 20 d'octubre i acabarà el 20 de desembre

Ja s'ha presentat la nova edició de la Biennal d'Escultura Valldoreix dels Somnis, l'exposició d'obres escultòriques que emplenarà els espais públics de Valldoreix d'art entre el 20 d'octubre i el 20 de setembre de 2018. A la presentació, duta a terme aquest divendres 4 de maig a l'EMD de Valldoreix, les autoritats han coincidit en indicar que es tractarà d'una edició efectivament internacional.

La segona biennal de peces escultòriques a l'aire lliure ha tingut una participació superior a la primera edició, segons ha indicat la comissària i presidenta del jurat, Imma Pueyo, que ha confessat que "això ens motiva a seguir i confirma l'atenció del públic i els autors". Ha vingut a reafirmar que "es podria parlar d'una Biennal internacional en tant que hi ha escultors i artistes d'Europa, Sud-amèrica i Àsia" entre els 34 participants, dels quals el jurat n'ha descartat 4.

Un jurat que també ha sigut internacional i que ha inclòs a la mateixa Imma Pueyo, historiadora i crítica d'art; Josep Roy, escultor i professor de Belles Arts a la UB; Pep Codó, escultor santcugatenc; Tom Carr, escultor i professor de La Massana, Mª Àngels Soler, historiadora de l'art i directora del CRBMC, i Tom Maddock, col·leccionista i marxant d'art.

Aquest jurat entregarà als autors de les obres guanyadores "millors premis" que en l'edició anterior, tal com ha explicat Marcènia Baqués, directora de l'entitat Amicart, organitzadora de la Biennal juntament amb l'EMD de Valldoreix: "hi haurà dos premis de 5.000 euros cadascun. Un pel missatge i un altre pels materials utilitzats. Finalment, hi haurà un premi per joves emergents de fins a 30 anys" valorat en 1.000 euros, que vindrà atorgat per l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès.

Existeix el projecte de crear un o dos recorreguts escultòrics permanents a Valldoreix

De fet, la col·laboració entre l'EMD de Valldoreix, Amicart i l'Ajuntament de Sant Cugat al voltant del Valldoreix dels Somnis no es redueix al premi. A més del parc de Sant Cebrià, el Club Esportiu Valldoreix i l'esplanada de La Serreta, espais ja confirmats, l'exposició està pendent de la cessió "d'un espai al centre de Sant Cugat molt interessat", segons ha afirmat Baqués, que implica que "la Biennal ja arriba al centre de Sant Cugat".

L'èxit de l'edició de 2016 ha ajudat en la realització d'aquesta segona Biennal. Tal com indica Baqués, "és impossible mesurar la quantitat de públic, però sabem que va ser molt important per Sant Cugat, Valldoreix i el Vallès en general". Tant és així que la mateixa presidenta accidental de l'EMD de Valldoreix, Susanna Herrada, ha admès que "tenim moltes obres de l'any passat als Jardins de l'Onze de Setembre".

La mateixa Herrada ha sentenciat que "Valldoreix aposta per la cultura", i tant és així que, a més de la Biennal, hi ha la possibilitat d'organitzar la primera Nit de l'Art de Valldoreix i, a més, "la idea és crear un o dos recorreguts escultòrics a Valldoreix per sempre", ha desvetllat Baqués.

Aquesta iniciativa ha sigut confirmada pel vocal de cultura de l'EMD, Joaquim Castelló, assistent a la presentació, que ha volgut deixar clar que "no deixarem en sac trencat el recorregut escultòric. Ja hi és el projecte i el compromís que tiri endavant".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem