La subtitulació en català primarà al Cicle de Cinema d'Autor a Sant Cugat

Totes les formacions a excepció del PP i Ciudadanos han acordat donar prioritat al català a l'hora de renovar el conveni amb Cinesa

El govern municipal ha aprovat fer totes les gestions pertinents perquè el Cicle de Cinema d'Autor projecti les seves pel·lícules en versió original subtitulada en català, sempre que aquesta versió existeixi. Així s'ha decidit a petició d'ERC-MES al ple municipal d'aquest mes de desembre, i amb el suport de Convergència, PSC, ICV, i CUP.

Igualment, es farà un conveni el 2016 amb la Filmoteca de Catalunya perquè quan existeixi la traducció de la pel·lícula en VO al català, i no estigui integrada la sobretitulació en la pel·lícula de les distribuïdores oficials, es pugui contractar l'empresa externa de projecció de sobretítols que té licitada la Filmoteca i oferir d'aquesta manera les projeccions en versió original subtitulada en català.

 

Una moció que arriba prenent com a base que el conveni de col·laboració entre Cinesa i el Teatre-Auditori, la vigència del qual va finalitzar el dilluns 14 de desembre, i que estableix que "en tots els projectes conjunts es valorarà la llengua catalana com a primera opció, sempre que tècnicament sigui possible".

 

Esquerra ha defensat la moció tot dient que “té sentit a la nostra ciutat, que està plenament compromesa amb la normalització de la llengua catalana”. Convergència s'hi ha sumat manifestant la “voluntat d'incrementar la presència de subtitulades en català”.

 

El Partit Popular s'ha mostrat contrari a la moció apuntant que “es vol regular una cosa que ja està regulada” i ha defensat l'empresari dient que “no se li ha d'imposar complir unes quotes”. Per la seva part, el Partit Socialista ha expressat que li sembla “lògic que si existeix la còpia en català, s'ha de projectar en català” i ha celebrat “el nou conveni amb la Filmoteca ja que aportarà més qualitat al Cicle de Cinema d'Autor”.

 

Iniciativa ha descrit la moció com a positiva ja que “tot i que sabem les dificultats tècniques, entenem que es tracta de facilitar-ho, no d'obligar ningú”, i Ciudadanos ha apuntat que la moció es presenta per “una qüestió política”. La CUP ha mostrat el seu suport a la moció tot i lamentar que sigui “una d'aquelles mocions que mai s'hagués hagut de presentar en un país normal”.

 

El ple municipal en imatges.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem