La Taula d'Escriptors de Sant Cugat demostra el talent literari local

Prop d'una trentena d'escriptors santcugatencs han participat a aquesta iniciativa organtizada pel TOT

La Taula d'Escriptors de Sant Cugat, organitzada pel TOT, ha aplegat aquest dissabte, 9 d'abril, prop d'una trentena d'escriptors locals que enguany han publicat una nova obra.

Persones més reconegudes com Martina Klein, Jordi Robirosa, Empar Moliner, Marta Pessarrodona, Imma Monzó o Jordi Puigneró han compartit, a la plaça dels Quatre Cantons, taula amb persones conegudes a àmbit local, o no, com Pepe Garcia, Carles Castell, Begoña Valcárcel, Gustau Folch, entre molts altres.

Tot i això però, avui el mateix objectiu els unia. I és que tots ells, han publicat un llibre nou entre el passat Sant Jordi del 2015 i aquest, que se celebrarà en 15 dies.

A través de la Taula d'Escriptors, organitzada pel TOT, els ciutadans que s'han apropat a la zona, han pogut conèixer les novetats literàries locals i els seus autors, que durant la jornada han signat diversos llibres.

L'acte ha estat patrocinat per Amat, ha comptat amb la col·laboració de la llibreria Alexandria, Òmnium Cultural i l’Ajuntament de Sant Cugat.

Mireu les millors imatges de la Taula d'Escriptors.

Llibres per a tots els gustos i edats

Hi ha nombroses presentacions de llibres FOTO: Lali Puig

Els prop de 30 escriptors que han participat a la Taula d'Escriptors han presentat una gran diversitat d'obres. Trhiller, literatura fantàstica, novel·la infantil, contes per adults, poesia, entre d'altres.

Si una cosa han coincidit però, els participants és en la projecció, a àmbit local, que els dóna la Taula d'Escriptors.

Pepe Garcia, Secretari General de Comissions Obreres a l'Ajuntament, que ha participat amb el seu segon llibre que ha escrit del gènere fantàstic, ha destacat que "sense aquest acte seria impossible que es donés a conèixer a molta gent".

Paraules similars deia el periodista i escriptor santcugatenc Joan Ramon Armadàs. El santcugatcugatenc, que és la cinquena vegada que el seu nom arriba a les llibreries, presentava el llibre 'Fantasia', un recull de cinc relats fantàstics ambientats a cinc països d'Àsia. En aquest cas, Armadàs ha escrit el relat ambientat a la Xina. Després d'haver participat a totes les edicions de la Taula d'Escriptors, el santcugatenc considera que amb aquesta iniciativa "és una manera d'arribar al públic santcugatenc i que et descobreixen com a escriptor".

El també periodista Jordi Robirosa ha destacat que "és un dia divertit, conec altres autors, parlo amb la gent... és sensacional".

Salt al món de la literatura

Martina Klein durant la signatura de fotos FOTO: Lali Puig

La Taula d'Escriptors ha comptat amb la participació d'escriptors amb gran trajectòria i de persones que han fet el salt per primera vegada a aquest món.

En aquest cas, Martina Klein, que és la primera vegada que s'endinsa al món de la literatura, com a escriptora, amb la seva trilogia infantil '¡Zasca! (1, 2, 3)', ha explicat que "m'ho he passat molt bé amb aquesta iniciativa. Som molts escriptors i em sorprèn gratament. Si ens mimen a casa, és una bona manera de sortir després a fora".

La taula, a més, ha comptat amb la participació de Jordi Puigneró, secretari per a la Governança de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació de la Generalitat, que presentava el seu llibre 3mils.cat. Un llibre que com Puigneró ha destacat "ha estat una experiència molt gratificant i està tenint força acollida, i aquest és el principal objectiu, que agradi, que la gent s'animi a fer esport i gaudir de la natura".

Un altre escriptor que arribava a la cita amb el seu primer llibre és Gustau Folch, director de Recursos Humans i Economia de l'Ajuntament. Folch ha destacat com de gratificant ha estat aquesta aventura literària per ell i ha destacat que la Taula d'Escriptors "és un acte molt agradable, és molt enriquidor estar aquí amb tants escriptors".

Les obres i els autors

Moment de la signatura FOTO: Lali Puig

‘Els camps de Torre Negra’

Carles Castell 

 

‘Malabo i les cendres’

Gemma Freixas 

 

‘¡Zaska!’ (1, 2, 3)

Martina Klein  

 

‘Un abrigo rojo’

Begonya Valcárcel

 

‘Descobrint Sant Cugat del Vallès’

Josep Maria Casas 

 

‘Apostoflant’

Jordi Robirosa

 

‘Temps de família’

Tània Juste  

 

‘Barcelona última estació’

Pepe Garcia

 

‘3mils.cat’

Jordi Puigneró

 

‘Me han multado’

Alfons Perona

 

‘L’home que hi havia darrere  el mite’

Marta Pessarrodona 

 

‘Lluís Companys, de la revolució social al nacionalisme’

Josep Maria Figueres 

 

‘El nou Houdini i altres relats’

Aleix Molet 

 

‘Taula rodona – La joia de ser catalans’

Víctor Alexandre 

 

‘Tot això ho faig perquè tinc molta por’

Empar Moliner

 

‘Un gos’

Alejandro Palomas 

 

‘Arma d’amor’

Albert Ubach 

 

‘Gran Travesía del Pirineo Occidental en BTT’

Jordi Laparra  

 

‘Giros’

Gustau Folch 

 

‘L’home de la platja’

David Castells 

 

‘Fantasia’

Joan Ramon Armadàs 

 

‘Xarxa prima’

Àmalia Roig 

 

‘Ramon Llull. Escriptor i filòsof de la Diferència’

Pere Villalba 

 

‘Cuando el Nepal tembló’

Gonçal Louro 

 

‘Arbres singulars de Sant Cugat’

J.Roca, J. Castellví i J. Torrijos 

 

‘Què puc fer jo pel català?’

Josep Maria Espanyol 

 

‘Retrats d’un univers sorprenent’

Joan Anton Català

 

'L'aniversari'

Imma Monsó

Més informació
 
Comentaris

Destaquem