Descobrir el Centre d'Art Maristany de Sant Cugat

El nou equipament municipal destinat a l'art contemporani s'inaugura aquest dimecres

El Centre d'Art Maristany obre les seves portes aquest dimecres, 4 de març, amb un acte inaugural a les 19 hores. Ubicat al carrer d'Àngel Guimerà, número 2, el nou centre d'art s'inaugura amb l'exposició "Pere Formiguera: Ars Photographica", el darrer acte de commemoració de l'Any Pere Formiguera a Sant Cugat.

Durant aquesta setmana s'han col·locat diferents enganxines als carrers de la ciutat que uneixen el nou equipament amb el Museu del Monestir, marcant el camí cap al nou espai. Paraules com "creativitat" o "cultura" indiquen el camí cap al Centre d'Art Maristany.

El nou equipament se suma a la Xarxa de Centres Culturals Polivalents del municipi, acollirà exposicions temporals d'art contemporani, servirà com a espai de creació i formació, i acollirà un punt turístic donada la seva posició estratègica a tocar de l'estació d'FGC.

L'espai

El Centre d'Art Maristany compta amb més de 600 metres quadrats distribuïts en dues plantes més terrassa exterior. La planta superior, a peu de carrer, disposa de 200 metres quadrats. Un espai que actualment acull cinc cursos d'Entretallers, així com el projecte Windown, uns tallers adreçats a persones amb discapacitat intel·lectual.

A més, disposa d'un espai polivalent on s'hi celebraran des de conferències fins a projeccions audiovisuals.

Pel que fa a la planta del soterrani, aquesta acull la sala d'exposicions, d'uns 300 metres quadrats, i els magatzems.

A més, l'edifici compta amb una terrassa superior, de 200 metres quadrats, a l'aire lliure. Un espai que, per Escura, té “amplíssimes possibilitats per acollir activitats de tota mena”.

 
Comentaris

Destaquem