Les llegendes de Sant Cugat esdevenen el fil conductor de L'Encabronada dels Diables

La 4a edició de la festa del foc se celebrarà del 4 al 6 de maig

El foc tornarà a prendre la ciutat de Sant Cugat del Vallès amb L'Encabronada, organitzada pels Diables de Sant Cugat, del 4 al 6 de maig. Tres dies en què el foc és el protagonista i en els que enguany les diferents llegendes de la ciutat esdevindran fil conductor de la festa.

Una festa que, precisament partint de les llegendes, enguany presenta importants novetats. D'una banda, el Boc de Can Vernet despertarà enguany en divendres, dia 4 de maig. El despertar serà al pont de Can Vernet, i des d'allà començarà un espectacle amb el foc i les bruixes com a protagonistes fins al Parc de Ramon Barnils, un dels escenaris principals de la celebració. Allí es farà l'espectacle de lluïment de foc, seguit d'un concert amb Alma de Boquerón.

Una altra de les novetats d'enguany és el Mercat Medieval que acollirà la rambla del Celler. Un mercat "de llegenda", com ha explicat Èric Ricart, president de l'entitat, on més enllà del mercat hi haurà el racó infantil, amb atraccions de fusta per als més petits, i on s'instal·laran diferents decorats escenaris de les llegendes de Sant Cugat, com són la font d'aigua o el Monestir. I és que "enguany s'ha conceptualitzat tota la festa al voltant de l'època medieval, origen de les diferents llegendes de la ciutat".

El cartell d'enguany juga amb la llegenda del boc/foc. FOTO: Artur Ribera

Aquest espai, a més, acollirà dissabte, plat fort de la festa, el Bosc de les Bèsties, on es podran veure durant tota la jornada les bèsties que al vespre participaran del correfoc, L'Encabronada pròpiament dita. Enguany, són 5 les bèsties que acompanyaran el Boc de Can Vernet. Aquestes seran la Cuca de Castellbisbal, la Vibria de Castellar del Vallès, el Ratpenat infernal de Malgrat de Mar, la Garrifera de La Garriga i la Momerota de Mataró.

L'Encabronada, a més, enguany presenta una modificació en el seu recorregut. D'aquesta manera, s'iniciarà al monestir, enfilant el carrer de la Plana de l'hospital, el carrer de Castellví fins a arribar al passeig de Francesc Macià per seguir el recorregut de l'any anterior fins al Parc de Ramon Barnils. Allí es farà el Bany de foc, escenificant la llegenda del Boc de Can Vernet, i el fi de festa amb el concert de The Killing Hits.

Abans, però, també dissabte se celebrarà la quarta edició de Percufoc, el concurs de percussió de diables, a més de la mostra d'entitats de cultura popular i tradicional i el vermut musical.

I diumenge, més novetats. Amb l'objectiu de recórrer els escenaris de les diferents llegendes de Sant Cugat, s'ha organitzat una ruta en bicicleta per aquests espais amb la col·laboració de la Unió Ciclista. Més tard, una altra novetat, la Festa de l'Aigua, en col·laboració amb Sorea, recordant que va ser el despertar del Boc el que va portar l'aigua a la ciutat. El fi de festa, un any més, el posarà el concert de Miquel del Roig, a més de la traca final.

La festa s'ha presentat al claustre del Monestir. FOTO: Artur Ribera

La presentació de L'Encabronada s'ha celebrat aquest dimarts, 10 d'abril, al claustre del Monestir. Un acte que ha servit per donar a conèixer el cartell de l'edició d'enguany de la festa, així com presentar la nova pàgina web d'aquesta, www.encabronada.cat, on es podrà trobar la informació de la festa, a més de les llegendes de la ciutat i l'explicació de les diferents activitats de Diables.

Èric i Roger Ricart han estat els encarregats de presentar les novetats de la quarta edició de la festa. Una festa que Carmela Fortuny, tinenta d'alcalde de Cultura a l'Ajuntament de Sant Cugat, ha definit com "l'Encabronada de la ciutat de Sant Cugat", per l'ampli seguiment de la festa, convertint-se en "una de les activitats principals del calendari de l'any a Sant Cugat".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem