Les novetats editorials per Sant Jordi

Els escriptors de Sant Cugat ofereixen 41 títols per celebrar el Dia del Llibre a la ciutat

L'home que hi havia darrere el mite. Jacint Verdaguer, una biografia, de Marta Pessarrodona (coautora).

La figura de Jacint Verdaguer, pare de la modernitat literària catalana, ha estat sempre polièdrica. Els autors de la present biografia ens acosten a l'home que hi havia darrere del mite, i ens mostren les particularitats de la societat del seu temps.

3mils.CAT, de Jordi Puigneró

3mils.cat és una travessa a peu d'alta muntanya per coronar en ruta i de forma consecutiva tots els cims de 3000 metres que tindria una Catalunya Estat. La travessa ha estat dissenyada per fer-se en 10 etapes, de 6 hores de mitjana cada dia, recorrent un total d'uns 125 quilòmetres i un desnivell acumulat de pujada d'uns 10.000 metres.

Edició crítica definitiva de El Quijote, de Francisco Rico

En el IV centenari del Quixot, Francisco Rico dirigeix l'edició definitiva de l'obra. Una veritable enciclopèdia cervantina, amb comentaris per capítols, làmines dels millors il·lustradors, i refranys comentats, entre altres.

Apostoflant!, de Jordi Robirosa

Aquesta és la crònica d'una passió vital pel periodisme. Robirosa explica en aquest llibre moltíssimes històries que tenen totes el denominador comú de l'amor per una professió i una vocació gestada des de la infantesa.

Xarxa prima, d'Amàlia Roig

Anna, l'escriptora-protagonista de Xarxa prima, ofereix un relat per on discorre un cabal d'emocions i de reflexions hàbilment trenat des d'un conjunt de trobades amb artesans i menestrals de la cruïlla territorial entre valencians, catalans i aragonesos.

Corre, vola, viu!, de Rafel Bagot

Bagot porta el lector a una quinzena de països d'Europa, Àsia, Àfrica i tot el continent Americà de dalt a baix, on ha viscut situacions divertides, sorprenents i curioses, alhora que de vegades certament arriscades.

La España posible, de Carles Casajuana (coautor)

Espanya té ganes de canvi i de regeneració política. Els autors ofereixen les seves respostes a preguntes sobre la situació, en una obra de referència per entendre on ens trobem i cap a on hauríem d'anar.

Descobrint Sant Cugat del Vallès, de Josep Maria Casas

Sant Cugat és una ciutat moderna i urbanísticament modèlica que ha sabut resguardar aquell esperit d'abans que la fa autèntica. Una ciutat amb ànima de poble que disposa d'un ric patrimoni. Un patrimoni que Casas presenta submergint el lector en un recorregut de sis dies al costat d'un divertit grup de viatgers, una fórmula innovadora que permet llegir la guia com si es tractés d'una novel·la.

Obra completa de Gerard Vergés, de Sam Abrams

Sam Abrams ha preparat l'edició de la poesia reunida de Gerard Vergés, poeta tortosí mort el 2014. La breu i celebrada obra de Gerard Vergés no es pot trobar fàcilment a les llibreries, i menys de manera completa, en una edició fiable com aquesta, que incorporarà els últims canvis i poemes de l'autor.

L'home de la platja, de David Castells

Novel·la antidepressiva i estimulant. Prendre en petites dosis. No fa falta recepta. Pot crear addicció de la bona. Components: Intriga 30%, Misteri 25%, Humor 25%, Romanticisme 10%, Psicologia 10%. Es recomana posar-la a l'abast tant d'adults com de joves.

Lluís Companys, de la revolució social al nacionalisme, de Josep M. Figueres

Josep Maria Figueres publica diversos estudis sobre Companys i també els informes inèdits de seguiment de la policia de l'any 1920 al 1924. L'autor, un dels més reconeguts estudiosos de Companys, ens apropa també a aspectes desconeguts de la figura del president de la Generalitat.

Giros, de Gustau Folch

El protagonista és Jordi, un català que porta una vida relativament tranquil·la. La seva vida gira inesperadament en diferents sentits, amb assassinats inclosos. Thriller d'acció i aventura.

Malabo i les cendres, de Gemma Freixas

Després d'una llarga absència, Eduardo Moiche torna a l'illa de Bioko per dipositar les cendres d'una persona estimada a la llera del riu Iladyi, prop del poblat de Moca. En aquells paratges insulars de Guinea Equatorial, Eduardo farà front a la recuperació d'un passat que ell creia superat, fins i tot oblidat.

Irlanda Indòmita, de William Butler Yeats, per Josep M. Jaumà

La present antologia de 150 poemes (en homenatge al 150è aniversari del naixement de William Butler Yeats) és la primera en català que inclou poemes de tots els llibres que publicà al llarg de cinquanta anys i que permet, per tant, resseguir l'evolució de Yeats des dels seus inicis romàntics fins a la poesia basada en la seva experiència personal i col·lectiva de tants anys.

Temps de família, de Tània Juste

Un retrat fidel d'un temps i d'un país, una novel·la que retrata uns homes i unes dones que van lluitar per refer unes terres devastades per la plaga de la fil·loxera a finals del segle XIX i que van encetar el segle XX en un món rural en plena transformació.

Les novetats es trobaran per Sant Jordi a les parades de la ciutat

L'arbre de foc, d'Agustí Bartra, per Sam Abrams

Primer recull de Bartra publicat després de l'èxode republicà, L'arbre de foc és el fruit ufanós d'una etapa vital i intel·lectual absolutament decisiva, recuperat ara per l'estudiós Sam Abrams.

Dinamita cerebral. Cultura, Literatura, Arte y Poesía, de Ferran Aisa

Amb aquest assaig, l'autor fa una síntesi històrica sobre els camps de creativitat anarquista. La cultura llibertària es desenvoluparà profundament en el format de les arts.

Abans que pugi el teló, de Víctor Alexandre

El protagonista d'Abans que pugi el teló és un actor que es troba en el darrer tram de la seva vida, una mena d'heroi romàntic que veu com el món canvia a una velocitat que ell ja no pot seguir. L'obra de comiat, i homenatge, a l'actor santcugatenc Jaume Pla.

Taula rodona – La joia de ser catalans, de Pere Calders i Víctor Alexandre

Aquest és un llibre molt especial no perquè sols conté dues obres d'autors diferents que es fusionen en el seu interior, sinó perquè en el cas de la primera es tracta d'un text pràcticament inèdit de Pere Calders que és, alhora, l'única incursió teatral que ens ha llegat.

FantAsia, de J.R.Armadàs (coautor)

Àsia i el cinema són el fil conductor de les cinc històries del llibre. El santcugatenc J.R. Armadàs descobreix al lector el costat més fosc i oníric del materialisme a la Xina del segle XXI.

Retrats d'un univers sorprenent, de Joan Anton Català

L'autor ens apropa al coneixement de l' Univers, emprant un llenguatge senzill i entenedor, en un viatge que ens durà a entendre com funcionen les estrelles, què són les galàxies, o com es formen els forats negres.

El destino de Moira, d'Àngel Comas

Estructurada en tres grans parts, cada una narra des de la perspectiva d'una dona, les tres de la mateixa família, una saga jueva que podria haver-se format a l'Europa de preguerra i consolidat a l'Espanya franquista.

Humanidad. Desafíos éticos de las teconologías emergentes, d'Albert Cortina

El llibre planteja la necessitat de concretar els principis universals mitjançant l'ètica global que ajudi la humanitat a resoldre els desafiaments que suposaran les tecnologies emergents.

Barcelona última estació, de J.G.Delgado

Alexandra és el nom fictici d'una assassina a sou, que arriba a Barcelona amb l'encàrrec d'assassinar un important polític en una conferència de països europeus. En una Barcelona, en una Catalunya convulsa per la greu crisi econòmica i de corrupció.

Què puc fer jo pel català?, de Josep M. Espanyol

No és una gramàtica catalana, ni un conjunt d'enquestes sobre el català. És, simplement, un recull de coneixements de llengua que no surten a les gramàtiques, unes informacions de la situació del català en molts àmbits i, sobretot, uns consells importantíssims que, si els posem en pràctica, ens han de dur a posar el català en el lloc que li pertoca dintre del seu territori.

¡Zaska!, de Martina Klein

Zaska són Lula, Nito i Beth, tres germans amb una missió: escriure un llibre! Decideixen viure aventures, i un mag els ajuda, tot i que els posa en algun embolic. En aquesta ocasió, apareixen al fantàstic país ocult on van a parar totes les coses que els mags fan desaparèixer...

Gran Travesía del Pirineo Occidental en BTT, de Jordi Laparra

D'Aneto a Hondarribia en 9 etapes. 525 km, 14.000 m de desnivell i 26 collades. El nou itinerari que proposa Laparra per creuar el Pirineu en el seu tram aragonès i navarrès, acabant a la costa basca.

Lladres d'infanteses, d'Enric Larreula

L'obra és la transcripció de la terrible experiència real d'una dona que a finals dels quaranta, de petita, en perdre la mare, va anar a parar al Tribunal Tutelar de Menores. De gran va explicar amb detall els records d'aquelles vivències a l'autor com a denúncia d'una època fosca en què les institucions que més havien de protegir les criatures eren qui més les maltractaven.

Cuando Nepal tembló, de Gonçal Louro i Salvador Navarro (coautors)

El llibre recull els testimonis de diferents supervivents del terratrèmol del Nepal. Un llibre solidari.

El nou Houdini i altres relats, d'Aleix Molet

En aquest recull de relats, Molet divulga conceptes complexos de forma precisa, directa i plàstica. Barrejant realitat i ficció, creant un univers propi paral·lel al context històric de l'art i els seus protagonistes en primera persona.

Molts dels autors van presentar els seus llibres a la Taula d'escriptors organitzada pel TOT

Tot això ho faig perquè tinc molta por, d'Empar Moliner

Les dificultats d'afrontar l'absurd, de viure sense por i d'estimar sense fer mal són tractades amb tanta lucidesa com sarcasme. Les dues mares de l'escola que fan running pel bosc, el presentador que vol lligar-se l'entrevistat, la por que un fill prengui mal, i tantes neurosis quotidianes apareixen en aquest llibre brillant.

L'aniversari, d'Imma Monsó

Una parella entrada en els quaranta anys xerra mentre circula dins d'un cotxe, tot pujant una carretera de muntanya. Només ell sap on es dirigeixen, ja que el "regal" sorpresa que li vol oferir en un intent desesperat per sorprendre-la.

Un gos, d'Alejandro Palomas

En sortir de casa de la seva mare Amalia, en Fer ha vist com un cotxe atropellava el seu gos R. Sense dubtar-ho ni un minut, el recull i recorre amb ell en braços cinc carrers fins a arribar al veterinari, creient que ha mort.

Glopades de riu, de Gemma Pellissa

Glopades de riu és un recull de contes que transcorren en un poble marcat pel pas del riu. L'Ebre és un dels protagonistes del llibre, que no es deixa qualificar de mer escenari de les històries, sinó que esdevé còmplice o botxí dels personatges.

Me han multado, d'Alfons Perona

El llibre vol resoldre els dubtes que es presenten al rebre una multa de tràfic. Basat en exemples reals i situacions pràctiques, es resolen els dubtes i s'expliquen aspectes quotidians.

Pont de cendra, de Raül Romeva

Una novel·la apassionant sobre la força de l'amor i l'absurd de la guerra, basada en la història real dels anomenats «amants de Sarajevo» i en les vivències del mateix autor, testimoni d'excepció de la crueltat del setge durant els darrers anys de la guerra de Bòsnia.

¿Por qué escriben los poetas?, d'Augusto Serrano

Després de la mort del seu pare, l'autor es converteix en un personatge més del llibre per fer front al procés de dol recorrent als companys més fidels que ha tingut des de petit: els llibres i la seva guitarra.

Arbres singulars de Sant Cugat, de Jordi Torrijos, Jordi Roca i Josep Castellví

El llibre és molt més que un compendi de fitxes botàniques dels arbres singulars del municipi. Castellví, Roca i Torrijos han dut a terme un llarg treball de recerca per confeccionar un volum que, amb el fil conductor dels arbres singulars de Sant Cugat, també parla de la història, les tradicions i les llegendes del municipi.

Arma d'Amor, d'Albert Ubach

El llibre de poemes Arma d'Amor. Homenatge a la Companyia Elèctrica Dharma, guardonat amb el Premi de Poesia Jacint Verdaguer 2014, és un homenatge poètic a la mítica banda catalana.

Ramon Llull. Escriptor i filòsof de la Diferència, de Pere Villalba

La biografia present, en format reduït, comprèn tot Ramon Llull, dia a dia, des de les seves 275 obres escrites fins als seus innombrables viatges per Europa i la Mediterrània, així com les seves actuacions davant de les corts reials i de les cúries dels diversos papes.

Els camps de la Torre Negra, de Carles Castell

A través d'imatges i de textos propis, explica els canvis que va observant al llarg de l'any en el paisatge d'aquest indret santcugatenc. Cada mes té un text i una fotografia propis, comença al maig, per poder-lo acabar en el mes d'abril i fer evident que el seu esclat de vida és com el moment final d'una representació.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem