Les obres de rehabilitació de Can Quitèria començaran a finals d'any

Can Quitèria serà el futur Centre Grau-Garriga d'Art Tèxtil

Les obres de rehabilitació estructural de la masia de Can Quitèria començaran a finals d'aquest any 2015 i està previst que s'allarguin prop de 12 mesos.

Amb els treballs de rehabilitació es sanejarà l'estructura i es prepararà el seu interior, de 600 metres quadrats, perquè, de cara a un futur, acabi sent el Centre Grau-Garriga d'Art Tèxtil.

Les obres han estat adjudicades a l'empresa Urcotex per un import de 613.888,89 euros qui durant els dos pròxims mesos redactarà els projectes bàsic i executiu.

La proposta d’Urcotex aporta solucions tècniques en matèria estructural i d’accessibilitat, així com de protecció contra incendis i una millora dels sistemes passius que preserven i recuperen la masia com a bé patrimonial, tant en els seus elements interiors com exteriors.

La configuració interior proposada en l’avantprojecte engloba la planta baixa, dues plantes i el badalot de la coberta, i destina gran part dels 600 metres quadrats a espais d’exposició, i reserva estances per a funcions d’administració, serveis higiènics i instal·lacions.

La rehabilitació conservarà l’escala de volta catalana, incorporarà un ascensor com a itinerari adaptat, i proposa un aprofitament alternatiu per a la icònica galeria de la planta superior que permetrà tancar-la o obrir-la en funció de les necessitats climàtiques o funcionals.

El futur Centre Grau-Garriga d’Art Tèxtil

Josep Grau-Garriga tindrà el seu espai a Sant Cugat. FOTO: Cedida

El passat 15 d'abril l'Ajuntament de Sant Cugat i la família de Josep Grau-Garriga acordaven que la masia de Can Quitèria acollís una part del futur Centre Grau-Garriga d'Art Tèxtil. L'altra part del centre se situarà a l'actual Museu del Tapís Contemporani, la Casa Aymat.

D'aquesta manera, s'espera que Can Quitèria es converteixi en el centre de referència de Catalunya i l'Estat, de la tapisseria contemporània fent èmfasi en l'obra de Grau-Garriga i l'Escola Catalana del Tapís.

El conjunt d’originals que s’exhibirà al nou centre provindrà, principalment, de tres fons: la col·lecció de l’Ajuntament –que gestiona 230 peces d’art tèxtil, 38 de les quals són de Grau-Garriga–, el dipòsit de la Fundació Grau-Garriga –que efectuarà la família i testimoniarà el conjunt de períodes creatius de l’artista– i d’altres dipòsits –com el de Joan Mateu, amic personal de Josep Grau-Garriga.

La configuració espacial de Can Quitèria permetrà acollir la col·lecció permanent de l’obra de Grau-Garriga en tots els seus formats. A més, comptaria amb altres obres de l’Escola Catalana del Tapís, un espai expositiu per a mostres temporals i un tercer espai dedicat a documentar la memòria de la història del tapís

Més informació
 
Comentaris

Destaquem