contingut promocionat
Amat Cultura L

 

Generalitat de Catalunya

El llibre 'Màtria o barbàrie Trenta veus del feminisme català' es presentarà a Sant Cugat

La presentació del text es farà el pròxim dimarts, 28 de maig, a les 19h, a la Sala El Siglo del Mercantic

El llibre Màtria o barbàrie Trenta veus del feminisme català escrit per Marta Roqueta-Fernàndez, periodista i investigadora especialitzada en feminismes; Anna Punsoda Ricart, escriptora, traductora i editora i Júlia Ojeda Caba, doctora en Literatura catalana i professora del Departament d'Arts i Humanitats de la UOC es presentarà a Sant Cugat el pròxim dimarts, 28 de maig, a les 19 h, a la Sala El Siglo del Mercantic. La presentació comptarà amb la presència de Roqueta-Fernàndez, Punsoda, Ojeda i a més de l'autora local Maria Vila, que també ha participat en el llibre.

La presentació del llibre és organitzada pel TOT Sant Cugat i té el suport d'Amat Cultura i de la Generalitat deCatalunya i la col·laboració de Mercantic, Òmnium Sant Cugat i la llibreria La Salvatge Llibres. En acabar l'acte, es podrà adquirir exemplars del llibre signat.

  Inscriu-te ara!

Més sobre el llibre

El text recull com ser dona a Catalunya proporciona una perspectiva privilegiada de la història dels estats i del patriarcat. Partint d’aquesta premissa, trenta dones de geografies, condicions i professions diferents dels Països Catalans presenten les seves reflexions davant el col·lapse ecològic, democràtic i socioeconòmic que viu la nostra societat. Nascudes entre el 1980 i el 2000, les matriotes van polititzar-se entre l’esclat del Procés independentista i la quarta onada feminista, en moviments i lluites socials. Amb tot, es declaren hereves d’una llarga tradició d’artistes, intel·lectuals i activistes que han volgut conciliar el feminisme i el nacionalisme, resignificant-lo per afavorir una nova manera d’entendre la vida en comú, és a dir, una nova manera de fer política i de dialogar amb el conjunt de la societat.

 
Comentaris

Destaquem