Lluís Calvo presenta el llibre Transfiguracions per reflexionar sobre l'espiritualitat

L'autor s'ha acompanyat de Juana Dolores Romero i Laia de Ahumada per parlar sobre l'esperit, les creences i les religions

"No hi haurà revolució veritable sense espiritualitat". Aquesta és una de les cites destacades del llibre que el santcugatenc Lluís Calvo ha presentat al Claustre del Monestir: Transfiguracions, un assaig que reflexiona sobre l'esperit més enllà de les religions. L'han acompanyat en la conversa la poeta Juana Dolores Romero Casanova i l'escriptora Laia de Ahumada

Ahumada ha fet una crítica positiva, expressant la "necessitat" d'una reflexió d'aquesta mena i definint-lo com "una espurna per a seguidors de l'esperit". Ha parlat del terme de transfiguració com a conversió de "cada àtom en esperit" i ha agraït el "silenci vibrant" que provoca el llibre "per descobrir que som més que el jo i que hi ha una font originaria que ve del cor i produeix felicitat immensa sense dualitats", fent referència a l'espiritualitat.

Presentació de Transfiguracions, de Lluís Calvo. FOTO: Cristina Cabasés

Presentació de Transfiguracions, de Lluís Calvo. FOTO: Cristina CabasésEls arguments giraven en torn l'assumpció que l'espiritualitat és inherent a la vida i present en tothom, però que en l'actualitat no es cultiva ni s'ensenya. "Si es provés que Déu no existeix, l'aniríem a buscar", Calvo ha defensat la necessitat de la seva existència.

L'objectiu de l'autor és fer un exercici d'associació d'idees entre religions per anar més enllà i parlar de l'esperit sense la imposició d'aquestes.

Romero li ha agraït la feina feta: "És important per a la meva generació, que vivim una manca de relat i d'espiritualitat". La poetessa ressalta el fet que l'assaig de Calvo "no separi la poesia del pensament". "És un llibre poètic però per mi és un assaig", Romero ha defensat que aquests dos termes estan relacionats i la poesia no li fan treure seriositat al contingut.

La decepció de Juana Dolores Romero, que després confessa és la seva part preferida del llibre, és la tercera part: "Comences a parlar del cos. Hi ha tendència a parlar del cos des de teories feministes i antiracistes i n'estic farta. Què passa amb l'esperit? No vull parlar del cos". Calvo ha acceptat el repte del debat i ho ha defensat com a crítica a la tirania del cos: "Hem de treballar la descomposició d'aquest".

Presentació de Transfiguracions, de Lluís Calvo. FOTO: Cristina Cabasés

Presentació de Transfiguracions, de Lluís Calvo. FOTO: Cristina Cabasés

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem