Lluís Ribas celebra 40 anys d'exposicions amb el compromís de seguir "donant guerra"

L'exposició "40 anys d'exposició en exposició" es pot visitar al Museu del Monestir de Sant Cugat fins al 30 de març

L'artista Lluís Ribas celebra amb Sant Cugat els 40 anys de la seva primera exposició. Ho fa amb la mostra "40 anys d'exposició en exposició", que es pot visitar al Museu del monestir fins al 30 de març, i amb el compromís de seguir "donant guerra" a través de les seves creacions.

Així ho ha remarcat durant la inauguració de l'exposició celebrada aquest 16 de febrer a la Sala Capitular del Monestir, un dels espais que acull la mostra, juntament amb el claustró. I és que els beneficis de l'exposició, consistents en la venda de làmines i llibres de l'artista, es dedicaran a combatre la Pòlio, en col·laboració amb el Rotary Club de Sant Cugat.

"Penso que hem de retornar alguna cosa a la societat de tot el que ens ha donat", ha remarcat l'artista, recordant que ell mateix va patir la malaltia de petit.

D'altra banda, Lluís Ribas ha explicat el motiu de l'exposició i del llibre que ha editat amb motiu dels 40 anys. Ho ha fet recordant la seva mare, qui "sempre em va donar suport, i no va poder veure la meva primera exposició". És per això que el llibre commemoratiu d'aquestes quatre dècades d'art es diu Carta a la mare. "Li explico tot el que he fet durant aquests anys", afirma.

Igualment, parlant de la seva obra, Ribas ha destacat que "he tocat molts temes, però amb els anys m'he compromès més". En aquest sentit, ha reivindicat que "els artistes ens hem de comprometre, hem de denunciar i fer reflexionar". Finalment, l'artista ha reivindicat que "en el moment que estem vivint, penso que fa falta la mirada d'un artista molts cops; de tant en tant fa falta fer volar coloms".

Inauguració

Sant Cugat ha reconegut la tasca de l'artista  FOTO: C. Caballé

L'acte inaugural s'ha celebrat aquest 16 de febrer al Monestir. Un acte conduït pel director del TOT Sant Cugat, Josep Maria Vallés, que ha estat l'encarregat de presentar l'artista. En el torn de paraules l'ha seguit la comissària de l'exposició, Rosa Ferré, encarregada de la selecció d'obres que es poden veure fins al 30 de març.

"A l'entrada veiem obres de la primera època de l'artista, incloent un quadre que va pintar amb nou anys", ha explicat, destacant que "es pot veure l'evolució de l'artista d'una obra més fosca a quan va descobrir la llum, veient la llum dins la foscor".

Ja a la Sala Capitular hi ha "les obres més potents i exigents" de l'artista, ha destacat Ferré. Unes sobres que inclouen un treball inacabat de l'artista.

Per part del Rotary Club ha parlat José Antonio Riquelme, president de la Fundació Rotary del districte, remarcat el caràcter solidari de l'exposició. "Estem cridats a deixar rastre, a transcendir", ha dit, apuntant el fet solidari de l'acció de Ribas.

Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat, tampoc ha faltat a la cita, que també ha comptat amb la presència d'altres membres del consistori, així com d'artistes i personalitats del món cultural santcugatenc. Conesa ha remarcat la defensa de la dona feta per Lluís Ribas, vinculant-la amb el vincle amb la seva mare, i ha elogiat el fet que "genera emoció i desperta sentiments el fet de contemplar la seva obra".

"El que feu els artistes és d'una delicadesa que altres persones no tenim la capacitat de transmetre, però ens permeteu contemplar-ho", ha destacat Conesa. "A Sant Cugat és molta la gent que t'admira, i comptem amb tu perquè continues, continues amb la teva lluita, i amb l'aposta que fas per la solidaritat", ha sentenciat.

L'exposició es podrà visitar fins al 30 de març, i hi ha previstes un seguit d'activitats paral·leles, com visites guiades i tallers.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem