Lumínic arrenca una nova edició amb l'objectiu d'expandir-se sense límits

En aquesta 3a edició, sota el lema '(NO)Límits, el festival de fotografia comptarà amb 16 exposicions, 14 activitats i 4 tallers

El festival de fotografia Lumínic ha donat el tret de sortida a la seva 3a edició amb l'acte d'inauguració, un acte en el qual s'han explicat les exposicions, activitats i tallers que enguany contempla la programació, el dissabte 11 de juny al Claustre del Monestir. Sota el lema (NO)Límits, el festival busca explorar els límits existents en diferents àmbits i consolidar l'expansió del projecte amb la presència d'artistes internacionals.

En aquesta 3a edició hi haurà un total de 16 exposicions repartides per tot el municipi i Valldoreix, a més de diferents activitats com taules rodones, diàlegs amb els artistes o visites guiades, les quals s'allargaran entre el 10 de juny i el 17 de juliol. A més, també es comptarà amb 4 tallers vinculats amb el món de la fotografia

Durant l'acte d'inauguració, Amanda Bernal, una de les codirectores de Lumínic, ha destacat la funció social que té Lumínic: "Volem generar una trobada fotogràfica que vetlli per preservar la cultura com un dret i explicar-la com una eina de creixement i evolució social". A més, Amanda ha assenyalat que l'edició d'enguany vol ser un punt d'inflexió en el festival: "És l'edició per a consolidar l'expansió de Lumínic, i és que tot i que és un projecte de ciutat i que fa el gruix de la seva programació en el municipi, comptem amb la participació d'artistes d'arreu". D'altra banda, Bernat Millet, un altre dels codirectors juntament amb Marc Vidal, ha incidit en la importància de democratitzar la cultura: "Hem volgut utilitzar espais que normalment no es relacionen amb les belles arts per situar les nostres exposicions".

Finalment, l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla (ERC Sant Cugat), ha valorat l'aposta de Lumínic per consolidar-se com un referent a Catalunya: "Sant Cugat és una ciutat que batega cultura i volem seguir sent seu d'aquest festival, que és un referent arreu. A més, Lumínic s'ha atrevit a portar la cultura a places i carrers en els quals ningú es pensaria que podria gaudir de la cultura i ha fet un pas endavant per internacionalitzar el projecte, donant més visibilitat al municipi".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem