Lumínic enceta una nova edició oferint 'noves construccions de la fotografia'

El festival arrenca la seva 4a edició amb exposicions, tallers, xerrades, projeccions, taules rodones i visites guiades relacionades amb la fotografia

El festival de fotografia Lumínic ha donat el tret de sortida de la seva 4a edició, el dissabte 3 de juny al Celler Modernista. Sota el lema Noves construccions de la fotografia, l'edició d'aquest any vol posar sobre la taula temes com la represa al món analògic i les oportunitats de la intel·ligència artificial i apostar per artistes més locals i emergents, en una edició que omplirà de mostres fotogràfiques els carrers, places i galeries de la ciutat fins al diumenge 16 de juliol.

En l'acte inaugural, Bernat Millet, un dels directors del festival, ha valorat poder comptar amb un Mercat Fotogràfic d'Obra Artística en aquesta nova edició: "Fa 4 anys que estem apostant per la cultura de la fotografia i enguany creiem que hem fet un punt d'inflexió amb aquest Mercat Fotogràfic, en una acció més unitària i que ens permet estar envoltats de fotografies, que és el que ens pertoca. Des de Lumínic volem seguir reivindicant el nexe entre la ciutadania i la fotografia".

El festival, coorganitzat per l'Ajuntament de Sant Cugat i amb la col·laboració del Gremi de Galeristes de Catalunya, compta amb 12 exposicions d'artistes com Cristobal Asencio, Lara Amat, Quim Español o Aleydis Rispa i de tallers, xerrades, projeccions, taules rodones i visites guiades relacionades amb la fotografia, amb l'objectiu de reflexionar sobre el nou paradigma fotogràfic: "Joan Miró deia que volia assassinar la pintura, transgredir-la i anar més enllà, i això és el que està passant amb la fotografia. Estan canviant els suports i s'elaboren imatges construïdes artificialment, sense fer ús de càmeres. S'estan recuperant tècniques analògiques per construir nous discursos. I en tot aquest context, ens hem de plantejar cap a on va la fotografia, i és que hi ha un ventall divers de possibilitats" ha afegit Marc Vidal, un dels directors de Lumínic.

Finalment, Amanda Bernal, també directora del festival, ha posat l'accent en la part pedagògica d'aquesta edició: "Hem apostat per espais de creació, d'experimentació, per dotar d'eines creatives als futurs fotògrafs. Hem treballat amb un públic en formació i hem permès que coneguin la professionalització, que puguin tenir un contacte amb el públic i amb el mercat laboral i de l'art".

Consulta totes les exposicionstotes les activitats del Lumínic d'aquest any.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem