El MACBA dedica un espai a l'artista santcugatenc Josep Grau-Garriga

L'artista va ser referent internacional en el món de l'art del tapís

El MACBA reconeix l'obra l'artista santcugatenc Josep Grau-Garriga, un dels màxims exponents de l’Escola Catalana del Tapís, exposant la seva gran instal·lació Diàleg de llum. Així, a partir del 29 de novembre i durant un any es podrà visitar l'exposició a la Torre del museu.

D'aquesta manera, Diàleg de llum, que va ser creada entre 1986 i 1988, anirà acompanyada de fotografies, documents i dibuixos d'environaments. Des de finals dels anys seixanta, Josep Grau-Garriga es va dedicar a experimentar amb tècniques transdisciplinàries i a assajar grans formats, més enllà de les demandes de l’art tèxtil tradicional. Ho va fer a través del que ell denominava environaments: estructures que va començar a realitzar durant la Transició espanyola i que propiciaven la immersió de l’espectador en l’obra i un contacte més íntim amb els materials que la constituïen. En els environaments, sovint sorgits d’un procés de creació col·lectiva, Grau-Garriga hi explorava noves formes de pedagogia artística que aproximaven l’art a la vida i que, alhora, feien de l’obra d’art una experiència compartida.

A més, a l'espai es podrà veure un conjunt de materials aplegats pel mateix artista amb la intenció de dur a terme una publicació sobre aquests treballs que no va arribar a veure la llum. Amb aquest tipus d’obres, Grau-Garriga es va convertir en un referent internacional de la transformació de la tècnica del tapís al llarg de la segona meitat del segle XX.

 

 

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem