Malabeiros: "Els nostres concerts són dinàmics, buscant la connexió amb el públic"

La formació musical presenta aquest dissabte, 16 de juliol, el seu primer disc, 'Malas ideas', a Sant Cugat

Malabeiros són Alvarito, Piulo, Xavas, Cardons i Tote. Una formació emergent a Sant Cugat que, amb el rock com a bandera, pujaran a l'escenari del Casal Torreblanca aquest dissabte, 16 de juliol, a les 19.30 hores, per presentar el seu primer disc, Malas ideas.

Un treball que presenta els primers temes propis d'una formació nascuda a Sant Cugat que ha evolucionat amb el pas dels anys per buscar el seu propi estil, i el seu espai als escenaris. El TOT Sant Cugat ha entrevistat a Javi Cardona, baixista del grup, per conèixer qui són, i què proposen, Malabeiros.

Portada del disc 'Malas ideas' de Malabeiros FOTO: Cedida

Com neix Malabeiros?

Cap al 2010, l'actual cantant i el guitarra rítmica van començar fent coses pel seu compte tocant rumba, i el que ara és el bateria es va afegir, i feien actuacions en bars i festes privades. Després d'un parell d'anys, van voler donar continuïtat al projecte, sobretot el compositor, Pablo Casadevall, el guitarra rítmica, i van començar a fer la seva pròpia música. Van anar buscant el seu propi estil, que seria més rock. Ja va entrar al grup el seu germà, Javier Casadevall, guitarra solista i el virtuós del grup, i jo mateix, que sóc el baixista.

Amb tots els integrants, com evoluciona el grup?

Cap al 2013 donem el canvi d'estil al grup, i ens passem un any component algun tema, i buscant acomodar-nos en aquest nou estil. El 2014 ja teníem algun tema ben fet, i vam començar a tocar a concursos musicals, festes majors de pobles petits, i alguna sala amb més nivell. Ens ho vam prendre molt seriosament. Gràcies a alguns concursos hem pogut tocar a sales com Razzmatazz i al Hard Rock Cafe. Aquest fet ens va donar l'empenta definitiva per gravar el disc que presentem ara a Sant Cugat.

Per què Malabeiros?

El grup el van fundar Pablo i Álvaro, coincidint a la Universitat, i tocaven rumba. Els va venir el nom estant entre classe i classe, al parc, en veure els malabaristes. D'allí va sortir el nom: dels malabars, malabaristes, Malabeiros.

I arriben al primer disc...

Fer un CD, al principi, ens semblava una bogeria important, sobretot pel cost que té i la dedicació que requereix, però vist com ha quedat, estem molt orgullosos i esperem que la gent que l'escolti també li agradi.

Per què Malas ideas?

Ve una mica per jugar amb les paraules. Entre el nostre públic, la gent ens coneix com "Los Malas", i el disc serien les primeres idees del grup. És la combinació de paraules.

I el presenten a casa, a Sant Cugat, el 16 de juliol a Torreblanca!

Ens fa molta il·lusió poder-ho fer aquí a Sant Cugat, i veure que l'Ajuntament ens ha facilitat molt la cosa. Per nosaltres és molt gratificant poder tocar a Sant Cugat, que és on hem crescut tots.

Malabeiros assaja a Valldoreix  FOTO: Cedida

Havien tocat abans a Sant Cugat?

Hem tocat dos cops a les festes de Valldoreix. Ens faria molta il·lusió, i és un dels nostres projectes per a l'any vinent, poder tocar a la Festa Major de Sant Cugat. Ja tenim EP, i li hem dedicat moltes hores perquè és la nostra careta de presentació, i esperem anar amb un bon projecte que agradi a l'Ajuntament i poder participar de les festes o algun altre esdeveniment que sorgeixi l'any vinent.

Com són els seus directes?

Els nostres concerts són molt dinàmics. Ens agrada molt connectar amb el públic, que siguin concerts divertits. Que el públic s'ho passi tan bé com nosaltres. Sabem que els nostres coneixements musicals són limitats, i no seríem el perfil de grup virtuós que musicalment és tot perfecte, però ens agrada aquest estil potser no tant ideal, però que troba més la connexió.

Que li oferiran al públic el dissabte?
D'entrada, el nostre més profund i etern agraïment, perquè sense ells no haguéssim pogut fer el disc, ja que es va fer amb una campanya de micromecenatge. Ens sentim molt fets costats, amb un grup de fidels que sempre estan, i el dia que els vam necessitar una mica més, van superar les expectatives. Dissabte farem una presentació de com ha estat el projecte, tocarem uns quants temes en acústic, que és un format que encara no hem provat però que ens fa il·lusió per buscar que sigui un acte més íntim, i repartirem els CD que ja tenim pactats. I alguna sorpresa que també portem. La idea és fer un acte curt, però intens.

On es pot trobar el disc?

Ara mateix, en format físic, es podrà adquirir al concert de dissabte i a la resta de concerts que anunciarem al nostre Facebook. Si no, a partir de dilluns ja estarà a les plataformes digitals. Ara ja està a Youtube. Tothom podrà accedir a la nostra música sense problemes.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem