Marta Soria publica el seu primer llibre 'Amorgía'

La jove escriptora santcugatenca ha construït el relat d'aquesta obra amb l'intercanvi de cartes amb més de 100 persones

La santcugatenca Marta Soria Carro (29 anys) publica el seu primer gran projecte, el llibre 'Amorgia'. Correspondencias sobre un amor no correspondido'que principalment parla de diferents històries de desamor.

Portada del llibre 'Amorgía'. FOTO: Marta Soria.

Portada del llibre 'Amorgía'. FOTO: Marta Soria. 

 

 

El relat d'aquesta obra s'ha creat d'una forma peculiar i diferent. L'escriptora va enviar cartes a 150 persones conegudes i no conegudes per ella, amb l'inici de diferents històries d'amor. Aquelles persones que rebien les cartes havien de seguir el relat escrivint un nus i l'havien de retornar, amb això ella creava el desenllaç final, així amb totes les històries fins a construir un relat final. Amb això, l'escriptora ha volgut que els lectors siguin els mateixos protagonistes del llibre, en què es barregen tota mena d'experiències.

Les cartes que va enviar tenien cada història personalitzada i una targeta amb aquest text: 'La nostra història parlarà d'un amor no correspost. Escriu sense por! Les esborradures són benvingudes. La història pot ser tan curta o tan llarga com vulguis. Quan acabis, pots retornar-me la carta amb el segell que tens dins d'aquest sobre. El final el podràs llegir el dia que surti el llibre'.

L'escriptora ja ha fet altres projectes com curtmetratges i ha participat en concursos de poesia, però l'escriptura d'un llibre és el seu primer projecte a escala personal.

L'autora del llibre explica com va sorgir la idea: "Va ser durant el primer confinament, ja que jo d'alguna manera tenia ganes d'expressar moltes coses a través de l'escriptura i volia parlar sobretot del desamor o l'absència d'amor. També vaig voler interactuar amb més persones per no tenir només un punt de vista, i per tant, monopolitzar el tema". "El projecte va guanyar molt més valor amb la participació de gent desconeguda" afegeix Soria.

Projecte a través de finançament

Marta Soria és una noia jove que vol endinsar-se dins de l'escriptura, és per això que busca finançament a través de l'editorial libros.com. Amb la 'pre-venda' del llibre, l'escriptora pretén arribar a 6.000 euros, perquè el llibre es pugui publicar. Un projecte que ja té el suport de 134 persones, que fins ara han sumat una quantitat de 4.704€, tot i això, encara queden poc més de 2.000 euros perquè pugui assolir el seu objectiu. A través de la pàgina web es pot accedir a les diferents opcions d'aportació per a la publicació del llibre. "Aquest sistema és una mica arriscat, perquè jo no puc ensenyar el contingut del llibre. Aquí, li estic demanant a la gent que confiï en el projecte i en la idea que hi ha al darrere", sentència l'escriptora.

A més, la pàgina web de l'editorial dedicada a la publicació del llibre consta d'un vídeo en què l'autora explica el perquè d'aquest projecte.

 
Comentaris

Destaquem