Més de 100 persones recorden la història del PSUC i la transició democràtica a Sant Cugat

El llibre de Jordi Casas, publicat pel Grup d’Estudis Locals de Sant Cugat, s'ha presentat a la Casa de Cultura

"És un homenatge a les dones i els homes que vam protagonitzar la transició democràtica". Jordi Casas, historiador santcugatenc, parlava amb contundència a la presentació del seu llibre, El PSUC i la transició democràtica Sant Cugat del Vallès, 1975-1981. També se li ha tallat la veu quan ha agraït veure a la sala, entre més de cent persones, els protagonistes de la història que recull en la publicació, juntament amb imatges de l'època.

Un llibre publicat pel Grup d'Estudis Locals de Sant Cugat i presentat a la Casa de Cultura, on l'ha acompanyat el prologuista i catedràtic d'història Andreu Mayayo. "No és fàcil aconseguir un consens de lluita. Al segle XIX estaven fotuts, però no sabien el que volien. Els italians van calcular 35 anys per aconseguir la primera plataforma de conveni", ha reivindicat. "És important tenir memòria militant i espero que, amb altres noms, puguin seguir existint aquestes organitzacions".

L'acte ha estat inaugurat per l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, que ha recordat que Sant Cugat és una ciutat "amb molt moviment poblacional" i que és, per tant, més important encara preservar la història del poble. "Perquè és important arrelar-nos allà on anem", ha dit. "Que això no es perdi".

Així, el llibre explica la realitat viscuda durant els anys de transició des de la militància el PSUC, i la seva feine en diverses entitats i moviments socials.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem