Més clubs de lectura i més espectacles a les biblioteques de Sant Cugat

Durant el pròxim semestre s'han programat més de 60 activitats al voltant del fet literari

Nous clubs de lectura, més propostes emmarcades en el Festival Nacional de Poesia, i activitats per Nadal a totes les biblioteques de la ciutat són algunes de les novetats per al nou semestre dins el programa Lletres a Sant Cugat. Així ho han explicat Carmela Fortuny, tinenta d'alcalde de Cultura, i Pepa Forn, directora del Servei de Biblioteques, aquest dimarts, 20 de setembre.

Una programació que presenta prop de 70 activitats a la Biblioteca Central Gabriel Ferrater, la Biblioteca de Mira-sol Marta Pessarrodona, i la Biblioteca de Volpelleres Miquel Batllori entre els mesos de setembre i gener.

"Sant Cugat és una ciutat que contínuament demanda cultura", ha explicat Fortuny, destacant que a la ciutat s'hi desenvolupen una mitjana de 9 activitats culturals diàries. En relació a les biblioteques, ha remarcat que, durant el passat any, 231.014 persones van passar per aquests equipaments, i que el 44% dels santcugatencs disposen del carnet de biblioteques.

De cara al nou semestre, Pepa Forn ha explicat que es mantenen les activitats estables, i se n'incorporen de noves. D'aquesta manera, continuen les sessions L'hora del conte, es manté el curs de guió cinematogràfic a Mira-sol, i segueixen endavant amb els Grups de Lectura. Una proposta, la darrera, que creix en nombre. A banda dels habituals, a la Biblioteca Central en començarà un sobre literatura infantil per a adults, i a Volpelleres hi haurà un grup de lectura de còmics.

La biblioteca acull exposicions temporals durant tot l'any. FOTO: Artur Ribera

Igualment, la Biblioteca Central seguirà acollint els 'Parlem de...' relacionats amb obres teatrals que, posteriorment, es veuran al Teatre-Auditori, i el nombre d'exposicions a les biblioteques va en augment. "Les biblioteques estan resultat un espai idoni per exposar-hi, per la quantitat de gent que hi passa", ha remarcat Forn.

D'entre les noves propostes, destaca "El llenguatge del poeta" amb fotografies de Kim Manresa a la Biblioteca Central, l'exposició interactiva "Brossa visual inèdit" a la de Volpelleres, o l'exposició fotogràfica "Montserrat Roig" a la de Mira-sol.

A més, s'han programat diferents espectacles, com una proposta íntima per a cinc persones de públic a Mira-sol, "Cosas que se olvidan fácilmente", o la setmana dedicada a Ramon Llull a Volpelleres.

El programa complet d'activitats estarà editat a partir del 5 d'octubre.

 
Comentaris

Destaquem