Més de 3.000 persones participen de la Diada de la Puntaire a Sant Cugat

La ciutat ha acollit aquest 14 de maig la trobada nacional d'aquesta disciplina artística

Puntaires d'arreus de Catalunya, així com d'altres procedents de l'Estat espanyol i França, s'han citat aquest diumenge, 14 de maig, a Sant Cugat del Vallès per participar de la 30a Diada de la Puntaire. Una trobada anual que se celebra en cada ocasió en un municipi diferent i que ha portat fins a la ciutat unes 3.000 persones, entre elles, els 1.500 participants de la trobada.

Més de 3000 persones a la Diada de la Puntaire. FOTO: Lali Álvarez

Durant tot el matí, el passeig d'Antoni Gaudí s'ha omplert d'artistes que han teixit les seves creacions, així com parades on obtenir els productes necessaris per a la seva labor. No hi ha faltat la música, i les parades gastronòmiques.

La trobada s'ha celebrat aquest 14 de maig FOTO: Lali Álvarez

Carmela Fortuny, tinenta d'alcalde de Cultura, ha remarcat que és una "satisfacció" haver acollit aquesta jornada. "És el primer cop que acollim una trobada nacional a la nostra ciutat que permet gaudir d'aquest art tèxtil i promocionar la ciutat amb la cultura de les nostres àvies".

Una trobada que per Sant Cugat és "un orgull" i suposa "cridar en veu alta que la cultura popular és important per la nostra ciutat, i també la cultura que desenvolupen altres col·lectius, com la gent gran en aquest cas". Igualment, ha destacat que "és una possibilitat de mostrar-ho i fer aquesta crida a què també la gent jove pugui agafar interès per les puntes de coixí".

hi han participat diferents grups, com les puntaire de La Unió Santcugatenca FOTO: C. Caballé

Durant la celebració s'ha procedit a passar el relleu a la ciutat que organitzarà la 31a edició de la trobada, la ciutat de l'Arboç. La 30a Diada de la Puntaire a Sant Cugat l'organitzava l'Associació Catalana de Puntaires (ACP), amb la col·laboració del Centro Castellano Manchego i les puntaires de la Unió de Sant Cugat.

 
Comentaris

Destaquem