Més de 4.000 persones gaudeixen dels Petits Camaleons

El Festival de música per a nens i nenes ha tancat la seva tercera edició a Sant Cugat amb èxit de públic

El Festival de música per a nens i nenes Petits Camaleons ha tancat portes aquest diumenge, 5 d'octubre, amb èxit d'assistència de públic. En la seva tercera edició, i comptant-hi les persones que van gaudir de la festa per adults de divendres a la nit (primera edició), des de l'organització del festival apunten que 4.200 persones han assistit a algun dels actes organitzats. Un festival que, d'aquesta manera, es consolida a la ciutat. L’entorn del Teatre-Auditori de Sant Cugat es comença a quedar petit per acollir l'afluència de públic als concerts. Amb tot, la pluja ha fet acte de presència aquest diumenge, però no ha obligat a suspendre cap dels concerts previstos.

Un retorn que ha omplert el Teatre-Auditori
Després que al matí Lax'N'busto fes embogir el públic del Teatre-Auditori, aquesta tarda de diumenge la sala s'ha omplert de gom a gom amb els Txarango. El primer grup que repeteix al Festival, després de la seva participació en la primera edició dels Petits Camaleons. En aquella ocasió, van actuar al patí, mentre que aquest cop han omplert la sala principal del Festival. Al finalitzar els dos concerts que han ofert, Una llarga cua de seguidors creuava la plaça de Victòria dels Àngels, esperant poder conèixer els membres del grup, i emportar-se la seva signatura a casa.

El balanç del Festival
Amb tots els escenaris plens de públic, abans de la pausa per dinar, Albert Puig, director artístic del Festival, i Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat, han fet balanç d’aquest dies de música a la ciutat. Puig, tot i que encara no hi ha xifres oficials, “ja que encara estem venent entrades”, destacava, “si l’any passat vam tancar amb 3.000 persones, aquest any crec que ens mourem una mica per sobre de les 4.000 persones”. Una xifra que els fa fer un balanç que “no pot ser més que positiu pel que fa a assistència de públic”. I les previsions que s'han complert, ja que al tancament del Festival, la xifra era de 4.200 persones.

Pel que fa a la primera nit de Camaleons dedicada als pares, i celebrada el divendres 3 d’octubre, Puig ha apuntat que “la idea és repetir, perquè va anar molt bé. Tot necessita d’una consolidació, però la idea és repetir aquesta festa per als pares”. La satisfacció també és per part dels grups que hi participen. “Cada any, els grups diuen el mateix, gairebé no saben on van, però quan surten volen repetir”, explica Puig.

Pensant en la propera edició
Amb tot, el Festival no para de pensar maneres de millorar. De cara a la propera edició, Puig apunta que “una de les primeres coses que hem de fer és obrir una mica més d’oferta. A mi em preocupa quan en sales com l’Aula Magna, es queda gent fora”, fet que s’ha pogut veure, per exemple, al concert de Cesc Freixas d’aquest diumenge. “Penso que el primer repte és que quan hi hagi l’Aula Magna, li puguem dir a la gent que hi ha una altra sala, amb un altre concert; oferir una alternativa”, assenyala Puig. I pel que fa als nadons, “s’ha de reforçar. Hi ha molt nadons, i s’ha de fer com un festival paral•lel, només per als nens i nenes de 0 a 3”.

Aposta de ciutat
Mercè Conesa, per la seva banda, s’ha mostrat satisfeta amb l’edició d’aquest any del Festival. “Per nosaltres aquest festival comença ja a ser un referent. Estem molt contents del funcionament d’aquest any, i de fet veiem que en aquest tercer any de festival estem ja al punt d’inflexió de dir que el festival es consolida a la ciutat”, ha destacat.

Un festival que s’emmarca en el model de ciutat. “La ciutat de Sant Cugat és molt jove, amb una mitja d’edat de 36 anys i mig, i per tant, com a ciutat ens hem focalitzat en el públic infantil”. I és que com ha apuntat Conesa, “no podia faltar en l’espai cultural un festival com aquest, orientat al públic familiar, als infants, amb un contingut educatiu i cultural, que a més, ofereix una oferta molt diferent a la que hi ha hagut mai arreu de Catalunya, i que mira amb una perspectiva diferent. Tot és a mida dels infants”, ha destacat.

Consulta els horaris del segon i últim dia del Festival.

 
Comentaris

Destaquem