El grup santcugatenc La Cantina publica 'Bauma', el seu primer disc

El primer single de l'àlbum es dirà 'Garrotades' i fa una crítica irònica a la monarquia

La Cantina, el grup català amb integrants santcugatencs, estrena Garrotades, el primer single del seu nou disc, aquest divendres 24 a les plataformes digitals. Aquest any, fan un pas endavant publicant Bauma, el seu primer àlbum. També compta amb dues col·laboracions per donar-li força i originalitat a les seves peces.

El grup va néixer el setembre del 2020, per fer de la música una eina de transformació social; amb les seves lletres tenen la intenció de transmetre una visió crítica sobre la realitat. La passada primavera van publicar tres senzills i, en nombroses ocasions, van poder fer sonar la seva música dalt dels escenaris; Sant Cugat va acollir tres vegades la seva música.

Bauma

Bauma sortirà el 28 d'abril i recollirà una dotzena de cançons envoltes de l'estil musical que els caracteritza, una mescla entre rock, reggae i ska. Per sobre de tot, el disc no s'oblida de l'esperit de denúncia i lluita social a les seves lletres i busca ser un espai de confort, suport i estima.

Garrotades és un tastet de l'àlbum i, abans de la seva esperada estrena, publicaran dos avançaments més. El dia 7 d'abril sortirà el single Donar la cara, amb la col·laboració de FARØEST, i el 21 d'abril, l'últim avançament, La Cantina, una cançó molt més pausada i íntima.

La Cantina

Darrere del grup emergent hi ha vuit joves d'entre 19 i 25 anys d'arreu de Barcelona i el Vallès, que viuen la música d'una manera molt especial. La idea inicial del grup va sorgir del Martí Busquets (vocalista) i del Guim Solivelles (baixista), amics de la infància i des de llavors amb inquietud per fer música amb el seu propi estil.

Més endavant les incorporacions de la Ivet Patxot (saxofonista), l'Eloi Pont (guitarrista), l'Anna Palos (trompetista), el Martí Joaquin (trombonista), la Clara Tetuà (guitarrista i vocalista) i la Maria Texidor (bateria), han permès aconseguir una connexió musical sòlida i, alhora, consolidar un espai d'amistat i suport entre totes les persones que en formen part.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem