Neix Blanca, by Erai; la nova galeria d'art de Sant Cugat

La sala oferirà exposicions mensuals al nou espai ubicat a la plaça del Doctor Galtés

Sant Cugat disposa d'un nou espai d'art. Blanca, la galeria d'art de la botiga d'emmarcació Erai, es presenta en societat amb una exposició col·lectiva a la plaça del Doctor Galtés. Un projecte, encapçalat per Marta Miret, que aposta per l'art entès com a "fonamental" en la vida de les persones.

"Erai, marcs i decoració, i Blanca, galeria d'art, neix de l'experiència que tinc en el món de l'emmarcació, que és preciós, i de les ganes de dedicar-me al món de l'art", explica Miret. "Entenc l'art com a fonamental per a la vida; és important per a tothom", detalla.

A l'interior de la botiga s'hi troba una galeria d'art que aposta per noms com Cristina Cabané, Fernando Alday, Raquel Coll, Sergi Barnils o Ronald Peters, entre molts altres. Pintura i fotografia són, precisament, el que omple ara la sala, amb l'exposició col·lectiva amb la qual l'espai obria portes al públic al mes de juliol.

A partir del mes d'octubre, se succeiran les exposicions individuals. La primera, "Pintures", de Fernando Alday, que s'inaugura l'1 d'octubre a les 19 hores. "És una col·lecció molt maca que ha fet per la galeria, amb peces enmarcades per Erai", detalla Miret. Tampoc hi faltaran més mostres col·lectives, com la que es prepara per al Nadal, amb l'objectiu de fer assequible l'art a tota la ciutadania.

Marta Miret està al davant de l'equip d'Erai  FOTO: Haidy Blanch

A més, la galeria defensa també un projecte social. "Treballem amb artistes amb síndrome de Down, i altres col·lectius, per mostrar també aquest caràcter inclusiu de l'art; l'art és important per a tothom", explica. "És una galeria oberta a totes les persones que vulguin estar aquí dins", aclareix.

La primera proposta d'aquestes característiques arribarà l'any 2017. "Hi exposaran persones amb disminució psíquica, amb el suport de tres particulars que han apostat per aquest projecte i financen les seves despeses en el món de l'art. La mostra la formaran 15 pintures", descriu. "La galeria posa l'espai, Erai els marcs, i ells, les pintures", clou.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem