Neix l'Associació Ciutadana Gabriel Ferrater i Joan Ferraté

L'objectiu és la difusió de la vida i obra del desaparegut poeta santcugatenc

L'Associació Ciutadana Gabriel Ferrater i Joan Ferraté ha començat a caminar a Sant Cugat del Vallès aquest mes d'abril. Ho feia amb la seva constitució el dia 27 d'abril, coincidint amb el 45è aniversari de la mort de Gabriel Ferrater, poeta de referència que residí els darrers anys de la seva vida a Sant Cugat.

L'Associació neix amb la voluntat de continuar amb la tasca que va iniciar la Comissió Ciutadana Gabriel Ferrater i amb els seus mateixos objectius, sumant-hi la figura d'en Joan Ferraté.

Els objectius d'aquesta són fomentar els estudis sobre la vida i l'obra de Gabriel Ferrater i Joan Ferraté així com promoure i organitzar activitats per a donar-ho a conèixer. Igualment, volen incentivar l'escriptura de la poesia entre la gent jove, així com vetllar per a la bona marxa del premi Gabriel Ferrater de poesia i pel Premi Gabriel Ferrater de Poesia a Secundària.

L'Associació també donarà visibilitat a la figura de Gabriel Ferrater a la ciutat de Sant Cugat, així com promoure i organitzar activitats relacionades amb la poesia, amb especial atenció a la contemporània. D'altra banda, vetllarà perquè el fons Gabriel Ferrater i Joan Ferraté es conservi en condicions òptimes, promovent la seva difusió i estudi.

La Junta estarà formada per dos antics membres de la Comissió Ciutadana Gabriel Ferrater, Paco Soler i Jordi Van Campen, i Josep M. Oroval, Josefa-Maria Jiménez, Joan Artigas, Carolina Hernández, Miquel Santaeulàlia i Joan Tres.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem