Neix La Puntual, l'espai d'art per a joves artistes

La Puntual vol oferir la possibilitat de desenvolupar-se als artistes novells amb formació, tallers i exposicions

Inauguració del nou espai d'art La Puntual. FOTO: Lali Puig Inauguració del nou espai d'art La Puntual. FOTO: Lali Puig
Aquest divendres 26 de setembre s'ha inaugurat el nou espai d'art La Puntual, situat al Mercantic de Sant Cugat. Es tracta d'una nova aposta del responsable de Mercantic, Octavi Barnils, que vol donar oportunitats als joves artistes en el camp de l'art contemporani. Una exposició de l'artista santcugatenc Sergi Barnils ha servit per donar el tret de sortida a aquest nou projecte artístic. Precisament Barnils ha considerat que era necessari un espai d'aquestes característiques a la ciutat i ha valorat la iniciativa "molt positivament": "Serà un molt bon projecte tant pels artistes com per Sant Cugat, un projecte de volada".

La Puntual compta amb una sala d'exposicions pels joves artistes alhora que oferirà un programa de residència i de formació per aquests artistes. Durant el periode de residència, l'espai ofereix tallers, formacions que es complementaran amb conferències i workshops i també la possibilitat d'exhibicions. La intenció és dotar d'eines els artistes per tal d'afavorir la seva professionalització i fer visibles les seves propostes artístiques. El recinte, situat a l'antiga fàbrica de ceràmica de Sant Cugat compta amb vuit espais de treballs individuals d'entre 13 i 15 m2, a banda de la sala d'exposicions de 90 m2. A més, també mostraran obres d'altres artistes de fora de La Puntual.

A la inauguració de l'acte, on hi han assistit una cinquantena de persones, ha participat l'editor, poeta i filòleg Ramon Balasch, que s'ha referit a Mercantic com un "espai de referència a Europa". A més, també ha recordat que Sant Cugat "és una illa d'emprenedors", fet que encara s'accentua més amb la posada en marxa d'aquest nou espai d'art contemporani.

L'exposició de Barnils
L'artista santcugatenc Sergi Barnils ha estat l'encarregat d'inaugurar artísticament La Puntual i ho ha fet amb una part de la mostra Ciutat Abillada. Es tracta d'un projecte que va realitzar pel museu De Correio de Itàlia i que a partir del mes de març portarà a altres ciutats italianes com Venècia. Està formada per obres dels últimes tres anys i s'hi troben des de pintures a teles fins a estructures de fusta o gravats en pedres. "Està inspirat en el llibre de l'Apocalipsis, sobretot en els capítols 21 i 22 que parla d'una ciutat celest que es descriu al llibre. Una ciutat que baixa del cel. L'exposició vol insistir en la ciutat de la joia, que fa temps que ja treballo; una ciutat de color, de llum, de goig, de pau... ", ha explicat Barnils, que ha remarcat que és "un artista creient". El santcugatenc ha volgut agrair la colaboració d'una desena d'artista que l'han ajudat a tirar endavant les obres d'aquesta exposició.

En relació al futur de l'art per les noves generacions, Barnils s'ha mostrat "optimista" i ha recordat que "pels joves sempre ha estat molt difícil començar en el món de l'art". "El moment és difícil però també hi ha més mitjans amb internet. Els artistes joves han de treballar de valent i tenen més possibilitats de difusió. El secret està en treballar, treballar i treballar i acaben sortint oportunitats", ha aconsellat als artistes joves.

 
Comentaris

Destaquem