Una nit de jazz homenatjarà a Pacu Soler Izard, músic i promotor cultural de Sant Cugat

La Sala El Siglo de Mercantic s'omplirà de música per recordar, entre altres coses, les tertúlies al Mesón

El promotor cultural santcugatenc Paco Soler Izard, també conegut com a Pacu, va morir el 17 de desembre de 2021. La Sala El Siglo de Mercantic l'homenatjarà dijous 16 de juny a les 20 h. Entre altres, Soler era un dels creadors dels dos premis de poesia dedicats a Gabriel Ferrater, juntament amb el periodista Ramon Barnils, i un dels membres de les tertúlies del Mesón amb Gabriel Ferrater, de qui era amic íntim. A més, Soler, que era músic, també va ser l'impulsor del bar musical Bee Bop, que s'ubicava al carrer de Sant Domènec.

Més info: Mor Paco Soler, promotor cultural de Sant Cugat

Els organitzadors conviden a "tot els que el van conèixer i estimar". Al Mercantic es recordarà la seva tasca amb una Jam Session de jazz, on participen els músics Oriol Vallès, Joel González, Joan Caseres, Dani Rambla i Guillem Jubany. El TOT Sant Cugat és col·laborador d'aquest acte.

"Segurament, sense ser-ne conscients, van ser font de llum amb les seves iniciatives, trobades, amistats, cures i germanor", eren les paraules que Àngels Ponsa, exconsellera de Cultura, dedicava a Soler.

Ramon Grau, editor de Totmedia, agraïa la seva generositat: "extremadament generós amb els amics i amb les causes que creia que s'havien de defensar, tant i tant va donar que al final de la seva vida algun amic el va haver de protegir a ell", va dir.

"Era capaç d'engrescar projectes amb il·lusió, i molts d'ells a prop del mecenatge, i ajudant amics, família i molta altra gent", Àlvar Roda, president de l’Ateneu Santcugatenc, també va escriure al TOT després de la mort del músic. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem