Nous treballs arqueològics al Castell de Canals fan aflorar un mur no documentat

Les restes medievals es taparan de nou per evitar el seu deteriorament

El treball d'un equip d’arqueòlegs que està realitzant cates arqueològiques a les restes medievals de la fortalesa del Castell de Canals ha revelat l’existència d’una paret de la qual no es tenia constància. L’objectiu dels treballs és traçar un pla director que estableixi les futures actuacions a realitzar en aquest entorn històric que rememora els orígens de Valldoreix.

Els treballs de desenterrament van començar el 2 de novembre de la mà d’un equip d’arqueòlegs que preveu que les tasques s’allarguin durant tota la pròxima setmana. Aquesta iniciativa permetrà obtenir informació sobre les estructures que es mantenen en el subsol del castell i la cultura material de l’època.

La tasca de descobriment de les primeres capes s’esta fent amb una excavadora, que s’encarrega de retirar restes que ja estan documentades com a runa de reompliment. Un cop es facin les tasques de desenrunament un equip de cinc arqueòlegs s’encarregarà d’acabar de perfilar un terreny que se suposa acull tot un complex del que va ser el Castell de Canals des del segle XII fins al seu abandonament al segle XV.

Quan l’estudi finalitzi, les restes medievals es taparan de nou per evitar el seu deteriorament i possibles accidents. D’aquesta manera la zona tornarà a quedar tal i com estava abans dels treballs, sense que les activitats que l’EMD de Valldoreix programa habitualment a l’esplanada del castell, com el cicle de concerts del Castell de Canals de Valldoreix, es vegin afectades.

 
Comentaris

Destaquem