Oberta al públic la Casa-Museu Cal Gerrer

Compta amb tres exposicions permanents i una sala per propostes temporals

La Casa-Museu Cal Gerrer ha obert les seves portes a la ciutat aquest dimarts, 21 d'abril. La casa, datada de 1851 i ubicada a la plaça d'Octavià, era l'antiga fàbrica Arpí, i destaca per la seva façana amb elements de ceràmica. Les obres per rehabilitar la casa en un museu van començar l'any 2006 tot i que fa més de quinze anys que el projecte està en marxa.

Casa-Museu

La col·lecció privada de Frederic Cabans es podrà veure de manera permanent. FOTO: Artur Ribera

El nou museu de la ciutat compta amb diferents espais preparats per acollir tres mostres permanents i també exposicions temporals. D'una banda, es podrà veure una col·lecció de peces ceràmiques de la família Arpí. En un segon espai hi haurà l'exposició de fotografies, objectes i documentació sobre Marilyn Monroe, de la col·lecció privada de l'actual propietari de la casa i director de la Fundació Cabanas, Frederic Cabanas.

La darrera exposició permanent estarà formada per obra fotogràfica i artística dels germans Cabanas Alibau: Joan, Francesc i Miquel.

Pel que fa al Pis del Cònsul, aquest espai s'ha reservat per acollir exposicions temporals. La primera, que s'inaugurarà coincidint amb l'obertura de portes del Museu, recull fotografies d'abans i d'ara de l'edifici com a espai museístic.

Igualment, hi ha una sala d'audiovisuals on els visitants podran escollir quina projecció veure durant la visita, a més de ser un espai preparat per fer les funcions de sala d'actes.

La casa Arpí

El soterrani de Cal Gerrer recull obres inèdites de ceràmica elaborada per la familia Arpí  FOTO: Lali Puig

Situada a la plaça d'Octavià, a pocs metres del Monestir de Sant Cugat, aquesta casa amb aires modernistes gaudeix d'una localització privilegiada a la ciutat. Durant el segle XIX la Terrisseria Arpí va ser una fàbrica de ceràmica molt important de Sant Cugat. L'any 1985 el fill del propietari Francesc Arpí va reformar l'estructura de la casa, que posteriorment va passar en mans de la família Cabanas.

Per donar a conèixer la funció dels terrissaires i la història de la casa, al museu s'inclourà un petit recorregut amb fotografies i explicacions de les tasques que s'hi feien.

L'estàtua dels artistes

L'estàtua és obra de Frederic Cabanas. FOTO: Lali Puig

A la teulada es pot observar una figura de bronze i de més de dos metres d’alçada titulada “L’art a Sant Cugat”. Creació del director del museu, Frederic Cabanas el 2008. És un homenatge a tots els artistes que hi han hagut a Sant Cugat i encara han d’aparèixer.  També és una al·legoria a la terra, a la dona, a la ceràmica i a la història.

Horari de visita

També hi ha una botiga perquè el visitant pugui endur-se un record fet en ceràmica pel director, Frederic Cabanas. FOTO: Arxiu

El museu està obert de dimarts a diumenge de 10.30 a 18.30 h sense tancar al migdia. Tothom qui vulgui visitar-lo haurà de pagar quatre euros , que servirà per mantenir-lo, ja que la fundació és privada. També es faran visites guiades (pendent concretar horaris) els caps de setmana i entre setmana, si són concertades. Per a tota la família existeix un carnet d' "Amics de Cal Gerrer" amb avantatges per a tots.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem