La Parròquia de Sant Pere d’Octavià estrena el seu orgue renovat

La Parròquia ha recaptat 42.000 euros de santcugatencs i entitats per renovar l'orgue

Orgue del Monestir de Sant Cugat, restaurat i ampliat. FOTO: Bernat Millet

La Parròquia de Sant Pere d’Octavià tornarà a estrenar l’orgue Estadella després de les tasques de renovació. L’orgue va ser un encàrrec de la Parròquia fa més de cent anys al reconegut mestre organer català, Gaietà Estadella. L’instrument té un gran valor musical, però amb el pas dels anys i el seu ús s’havia deteriorat i necessitava una restauració profunda. Per això, es va iniciar la campanya Apadrina un tub per recaptar fons entre santcugatencs i entitats.

 

En total s’han recaptat 42.000 euros. El TOT ha apadrinat un tub.  En total, la renovació de l’orgue  ha suposat per la Parròquia una inversió de 156.392 euros. El dijous 17 de novembre, el bisbe de Terrassa, Salvador Cristau, beneirà el nou orgue del Monestir, únic en el municipi, a la Missa de les vuit del vespre.

IMG 5068

L'artista Adolf, Laura Grau, directora del TOT i mossèn Emili FOTO: TOT Sant Cugat 

500 nous tubs

A més del seu estat, l’orgue no funcionava al màxim de les seves possibilitats, degut a que el projecte inicial d’Estadella mai no s’havia pogut completar per falta de fons, i durant tots aquests anys l’orgue ha funcionat amb la meitat dels seus tubs. La Parròquia ha aprofitat els treballs per completar-lo tal i com el va pensar el mestre Estadella al 1912.

L’organer Federico Acitores i el seu equip han treballat durant un any en la restauració dels antics tubs de l’orgue Estadella, han renovat tota la mecànica de l’instrument i han creat els 500 tubs nous que faltaven per completar el projecte Estadella. Durant els treballs es van poder estudiar i restaurar unes pintures romàniques que hi ha a les parets interiors de l’església, i que gràcies a la presència de l’orgue s’han conservat en molt bon estat.

El nou orgue és molt més complet, podent desplegar tot el seu potencial de fins a 1014 registres sonors diferents. L’estrena de l’orgue tindrà una segona celebració, el dissabte 26 de novembre, a les 20 h, quan tindrà lloc un concert inaugural a càrrec de l’organista Juan de la Rubia, actualment considerat el millor de Catalunya.  

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem