Els Petits Camaleons s'acomiaden d'una edició on 's'ha apostat per la cultura segura'

Punt final de la 9a edició dels Petits Camaleons en una jornada on s'han seguit tots els protocols sanitaris i que ha comptat amb les actuacions de Suu, Blaumut, Xiula i Dàmaris Gilabert

Els Petits Camaleons tanquen la seva 9a edició, celebrada entre el dissabte 3 d'octubre i el diumenge 4 del mateix mes al Teatre Auditori de Sant Cugat, una edició marcada per la COVID-19 i que ha comptat amb 4 sessions amb grups de música i cantants de referència a Catalunya.

Així doncs, mentre en la jornada inaugural el Teatre Auditori comptava amb les actuacions d'Els Amics de les Arts o Doctor Prats, entre altres, la jornada de cloenda, celebrada el diumenge 4 d'octubre, ha acollit a Suu, Blaumut, Xiula i Dàmaris Gilabert.

Més info: Els Petits Camaleons es reinventen amb èxit

D'aquesta manera, la jove cantautora Suu obria la jornada matinal, a les 11 hores, en un espectacle on la barcelonina barrejava l'art amb l'humor i defensava la cultura segura: "És un luxe poder estar aquí i veure com hi ha una aposta perquè els infants puguin gaudir de la cultura. La cultura és segura, però ens volen fer creure que no. Hem de ser conscients que això no és un nucli de contagi, sinó un espai 100% segur" explicava al TOT Sant Cugat. Posteriorment, a les 12:30 hores, era el torn de les balades de Blaumut.

 
Suu ha obert la jornada de diumenge dels Petits Camaleons. FOTO: Nielo Ballart

Suu ha obert la jornada de diumenge dels Petits Camaleons. FOTO: Nielo BallartJa a la tarda, la revolució d'animació infantil Xiula ha obert la jornada a les 17 hores, per després donar pas a l'aclamada Dàmaris Gelabert, qui ha iniciat la seva actuació a les 18:30 hores i ha estat el punt final d'aquesta 9a edició de Petits Camaleons.

Així doncs, Albert Puig, director artístic dels Petits Camaleons, ha fet un balanç positiu d'aquesta edició: "Amb les circumstàncies actuals, fem una valoració molt positiva dels Petits Camaleons. S'ha pogut celebrar i això és el més important. A més, la resposta del públic ha estat magnífica i, artísticament, hem donat talla i hem mantingut l'esperit del festival, que era un dels nostres objectius".

D'altra banda, Puig ha agraït l'actitud de tots els espectadors, que han seguit en tot moment els protocols sanitaris establers: "Era un gran repte i nosaltres no volíem deixar morir el festival, tot i les adversitats actuals. No ha estat fàcil, cada dia hi havia canvis legislatius, però la gent de la cultura hem de tirar endavant, sigui com sigui, perquè si no és molt fàcil caure en la derrota i que ens venci la situació".

Amb tot, punt final a la 9a edició dels Petits Camaleons, una edició que, tot i la COVID-19, el protagonisme l'ha captat la cultura, la música i les ganes de gaudir dels espectacles. "Nosaltres seguirem treballant des de l'ombra per poder celebrar l'octubre vinent un 10è aniversari, amb 9 escenaris i amb tot el que comporten els Petits Camaleons" sentència Albert Puig.

 
Comentaris

Destaquem