Petits i grans gaudeixen de la primera jornada del Petits Camaleons

El festival de música per a nens engega amb gran èxit de públic i molta música i ritme

Crònica. Centenars de famílies han gaudit aquest dissabte, dia 4 d'octubre, de la primera jornada del Petits Camaleons, el festival de música per a nens que enguany celebra la seva tercera edició al Teatre-Auditori de Sant Cugat. La música catalana ha estat protagonista amb grups com Manel, Quart Primera, La Troba Kung Fú, Joana Serrat o Joan Colomo. Amb concerts de 30 minuts, els més petits de les famílies han pogut gaudir de múscia de qualitat alhora que els pares disfrutaven de concerts en horari aptes pels seus fills. (mira les millors imatges de la jornada)

"He vist gent a tot arreu i està tot ple", es felicita l'impulsor del projecte, Albert Puig. Un Festival que arriba a la tercera edició i va creixent: "S'està produint un creixement quant a assistència de públic i pel què he vist la gent s'ho està passant molt bé".Puig destaca que cada vegada la gent coneix més el Petits Camaleons: "Ja no hem de fer tanta pedagogia, la gent ho ha viscut en primera persona i s'ho passa bé".

Els nens, des dels mesos d'edat fins passats als deu anys, són els protagonistes del Festival Petits Camaleons; tot i que molts pares reconeixen que feia temps que no podien assistir a un concert. I és que la idea de programar concerts de qualitat a un horari apte pels més petits està funcionant amb aquesta proposta que té com a escenari el Teatre-Auditori, l'Escola de Música i fins i tot una carpa del Circ Raluy instal·lada al Parc de l'Arborètum que també servia com a sala de concerts.

Per a petits i grans
Un festival de música per a nens o per a pares? I és que si ens preguntem per a qui és aquest festival la resposta és que és per a tots. Els adults de la família són moltes vegades els qui més canten i ballen i animant als fills a seguir els seus passos. Potser només és una excusa per poder tornar a gaudir com si fossin nens. Si preguntes als pares et diuen que s'ho passen millor ells, però els més menuts també asseguren que ells gaudeixen més. "Els nens són els protagonistes, però és un festival familiar i que s'ha de viure de manera conjunta amb els pares", destaca Albert Puig. "Pensem en concerts de grups que puguin conèixer els nens però també els hi oferim concerts perquè coneguin noves músiques", afegeix.

De Manel a La Troba Kung Fú
Els Manel han encetat el Festival Petits Camaleons amb un concert molt animat i festiu i que els nens l'han gaudit des de primera fila, ballant i fins i tot cantant algunes de les cançons que coneixien. El Teatre-Auditori s'ha omplert pràcticament del tot per seguir els ritmes d'un dels grups punters de la música catalana. Quart Primera també ha estat un dels protagonistes del matí i a banda de fer ballar a grans i petits han baixat de l'escenari per cantar amb els nens a tocar, que s'han afegit a les seves lletres. I és que els artistes són conscients del seu públic i no paren d'animar als petits a ballar i cantar plegats. Al torn de la tarda, La Troba Kung Fú ha estat el principal protagonista amb un concert animat i per ballar al Teatre-Auditori. Però el ritme de The Beatles Kids, amb les cançons de la llegendària banda de Liverpool, també ha captivat a petits i grans a la carpa del circ Raluy.

"Ve molta gent de fora"
"El millor que li pot passar al Festival és que la gent en parla bé, i que digui que ja va venir l'any passat i tornaran el vinent", destaca el director del Teatre-Auditori, Pep Tugues. I és que molts dels pares i nens que assistien als concerts explicaven que no era la primera vegada que gaudien del Petits Camaleons. "És un públic familiar, diferent a l'habitual del Teatre-Auditori. Pots entrar i sortir dels concerts quan vulguis... El Teatre-Auditori, l'Escola de Música i la carpa Raluy es transformen en camaleons, com diu el nom del Festival", afegeix Tugues, que creu que la iniciativa s'està consolidant a Catalunya. "La gent de la ciutat de Sant Cugat ve molt, però també en ve molta de fora. Fins i tot gent a passar el cap de setmana. Arriben i diuen que l'any passat ja s'ho van passar bé", celebra Tugues.

Cartell
Aquest any, el cartell el configuren les formacions Manel, Quart Primera, La Troba Kung-Fu, Lax'N'Busto, La Iaia i Txarango a l'escenari del Teatre-Auditori; Joan Colomo, Estil Malinke, Beatles for Kids, Oques Grasses, Dani Flaco i La Vella Dixieland a l'escenari de la Carpa del Circ Raluy; 9Son, Pepino Pascual, Karaokes Band Kids, Obeses, La Banda dels Petits Camaleons i The Free Fall Band a l'escenari del Pati de La Caixa; i Joana Serrat, Maio de Sal, Calido Home, Cesk freixas, Frank Knurf i Marta Rius a l'escenari de l'Aula Magna.

Les entrades
A més de l'entrada senzilla (15 euros) que dóna dret a tot el Festival excepte l'escenari del Teatre-Auditori, i l'abonament per dia complert (25 euros) que dóna dret a tots els concerts, s'ha creat l'abonament de cap de setmana que permet gaudir de tot el festival per 40 euros per persona (amb descompte per als socis). I qui vulgui dormir a Sant Cugat per gaudir de tot el Festival, també s'ha creat un abonament amb entrada als dos dies, nit a l'Hotel Sant Cugat, esmorzar i pàrquing per 60 euros per persona.

Consulta els horaris del segon i últim dia del Festival.

 
Comentaris

Destaquem